Kunstenaar schildert live bij Chateaubriand

attachment-001_food-image-1113253

Kunstliefhebber Bas Mali ontdekte Han Perier een aantal jaren geleden tijdens een expositie in Zandvoort. Hij besloot het levensverhaal van de kunstenaar vast te leggen in het boek 'Los van God'. Naast 130 foto's van zijn schilderijen zijn ook recepten in het boek opgenomen. Perier woonde jaren in Parijs en leerde daar de kunst van het koken waarderen.

Op zaterdag 1 december vanaf 12.00 uur zal Perier een schilderij maken van het uitgestalde dry-aged vlees in de droogkast. Chateaubriand bereidt ter plekke een selectie van de gerechtjes uit het boek.

Lees ook
Fuet van geitenvlees

Fuet van geitenvlees

Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren. De slagers, poeliers en bedrijven wild en gevogelte in deze rondvraag zijn er klaar voor. Daarbij kiezen ze allemaal voor kwaliteit...

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.