Koningin Máxima bezoekt SVO vakopleiding food

16 januari 2025 RVD - Martijn Beekman

 

NIEUWS | Koninklijk bezoek voor SVO-vakopleiding food. Koning Máxima komt 29 januari naar de locatie in Houten voor een rondleiding en een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers uit het onderwijs en de foodsector.

SVO-vakopleiding food kondigt aan dat Koningin Máxima op woensdagmiddag 29 januari een bezoek brengt aan de opleiding in Houten. Het bezoek staat in het teken van mbo-vakonderwijs en de samenwerking met de foodbranche. Roeland Buijsse, voorzitter College van Bestuur van SVO: “Het is een enorme eer dat we Hare Majesteit de Koningin kunnen tonen hoe we lesgeven en hoe de samenwerking met onze branche er in de praktijk uitziet.”

Rondleiding

Er wacht de koningin een vol programma. In de praktijklokalen maakt ze kennis met de studenten en docenten en spreekt met hen over de te leren vaardigheden, het belang van praktijklessen en de aansluiting op het werkveld. Zo maakt ze kennis met foodservice-studenten bij het ‘frituurcollege’. Zij vertellen de koningin over de productkennis en de bereiding van fastfood snacks en de verbinding tussen school en hun leerbedrijf.

Ook bezoekt Koningin Máxima de les vegetarisch en veganistisch koken van de Horeca Academie, een opleidingsinstituut dat deel uitmaakt van SVO, en de vakopleiding tot slager. Verder woont zij een les bij over het ontwikkelen van innovatieve, hybride vleesproducten en een VR-demonstratie waarin theorie en praktijk in een moderne leeromgeving samenkomen. De studenten van SVO vakopleiding food hebben verschillende achtergronden en volgen een voltijd mbo-opleiding of combineren werken en leren in een bbl opleiding.

Rondetafelgesprek

Tot slot neemt Koningin Máxima deel aan een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers uit het onderwijs en de sector. Zij gaan in gesprek over de samenwerking tussen mbo-instellingen en bedrijven in de foodsector om personeelstekorten in de branche tegen te gaan. De gasten die aan tafel aanschuiven zijn onder andere Adnan Tekin (voorzitter MBO Raad en voorzitter SBB), Koos van Essen (voorzitter Koninklijke Nederlandse Slagers), Ineke Jeuster (HR Directeur McDonald’s Nederland) en Dick Slootweg (CEO BidFood Nederland). Centraal staat de vraag hoe de kloof tussen de theorie en de praktijk kan worden overbrugd, waardoor de sector personeel kan vinden en behouden

SVO vakopleiding food  

SVO vakopleiding food is een opleider in food. In 1926 startte de opleider als de Slagers VakOpleiding. Inmiddels zijn er bij SVO tientallen mbo-opleidingen en trainingen te volgen die mensen opleiden in de foodsector in brede zin.

Altijd op de hoogte blijven?