Foto: Koos Groenewold

Van 4 tot en met 9 april is het de Week van de Slager. Het enthousiasmeren van jongeren voor het slagersvak staat hierbij centraal. Dit gebeurt onder andere door gastlessen op scholen. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is op zoek naar slagers die dit willen doen.

KNS heeft van verschillende scholen een aanvraag gekregen voor een gastles. “Wij hebben jouw hulp nodig!”, schrijft de brancheorganisatie op de website. “Het kiezen van een vervolgopleiding en daarmee een beroep is een hele moeilijke keuze voor veel jongeren. Een beter moment, vlak voor opleidingskeuze, is er niet om jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in het slagersvak!”

Gastles slager

De aanvragen zijn van scholen uit de volgende plaatsen: Alkmaar, Almere, Boelenslaan, Bloemendaal, Damwoude, Diemen, Haarlem, Den Helder, Hoogblokland, Emmeloord, Heerenveen, Helmond, Muntendam, Ommeren, Terneuzen, Schagen, Uden, Wassenaar, Wolphaartsdijk en Zoetermeer.

Heb je belangstelling voor het geven van een gastles? Neem dan contact op met Vera de Jonge van KNS.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Week van de Slager

De Week van de Slager promoot het slagersvak door middel van gastlessen, inspiratiestages en activiteiten die de slager zelf organiseert in de winkel. Nieuw dit jaar is het Festival van de Slager, waar jongeren op een interactieve manier kennis kunnen maken met het slagersvak. Het biedt een afwisselend online programma, variërend van een podcast, een pubquiz en recepten tot livestreams, webinars en zelfs een escaperoom.

De Week van Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf, Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder.

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers

Altijd op de hoogte blijven?