KNS viert 130-jarig jubileum

1 maart 2021

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) bestaat 130 jaar. Vanwege de coronacrisis vindt de brancheorganisatie voor slagers feestelijkheden niet gepast en kiest ervoor om de komende periode terug te kijken op de geschiedenis van de vereniging.

De geschiedenis van de brancheorganisatie startte 11 maart 1890. In dat jaar namen een groep Haagse slagers het initiatief om een vereniging voor slagers op te rechten. Deze vereniging groeide uit tot de brancheorganisatie voor slagers in Nederland. Sinds het 100 jarig bestaan mag de organisatie het predicaat Koninklijk voeren.

De KNS wil dit bijzondere jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan, maar vanwege de coronapandemie komen er geen grootse festiviteiten. "Een bijzondere mijlpaal zoals dit jubileum verdient natuurlijk wel aandacht"", laat de brancheorganisatie weten op de website. "De komende tijd staan wij daarom stil bij de geschiedenis van de vereniging, het bijzondere slagersvak en zeker de slager. Hou de nieuwsbrief en de post in de gaten."

Bron: KNS

Altijd op de hoogte blijven?