KNS steunt Wakker Dier

4 april 2014 Edwin Rensen

De slagerijbranche vindt het stunten met vleesprijzen onacceptabel. De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) is het eens met het gewenste verbod op kiloknallers door Wakker Dier.

De slagersbranche vindt het prijsstunten onacceptabel. De KNS onderstreept het gevraagde verbod van Wakker Dier van harte.  'Vlees heeft waarde en mag daarom niet gebruikt worden als stuntartikel. Eerlijke prijzen doen recht aan het artikel en daarnaast krijgen we ook een betere, eerlijke en transparante keten. Dat komt dierenwelzijn en de kwaliteit ten goede,' zegt woordvoerster Marian Lemsom. 'Bovendien leiden eerlijke prijzen tot een meer evenwichtige marktpositie tussen supermarkten en slagers. Bij slagers is de inzet van prijs als marketinginstrument praktisch nihil, focus ligt op kwaliteit, herkomst, vakmanschap, ambacht en advies. Een eerlijke prijs van het hoofdproduct vlees helpt om dat in stand te kunnen houden. Dat is wat de consument wil een kwalitatief goed en eerlijk product.'

Eerder vandaag publiceerde Wakker Dier een onderzoek over het prijsstunten met vers vlees. Op basis van de resultaten vraagt deze organisatie vandaag aan staatssecretaris Dijksma om een verbod op het aanbieden van vlees onder de inkoopprijs, zoals het Europese Economisch Sociaal Comité adviseert.

Altijd op de hoogte blijven?