KNS start onderzoek naar houdbaarheid soepen

21 maart 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Pixabay

Erwtensoep, goulashsoep, ossenstaartsoep... Soepen zijn een belangrijk product voor veel slagers. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is een onderzoek gestart naar de houdbaarheid van na-gepasteuriseerde soepen en geeft op de website een update.

Volgens de Hygiënecode hebben na-gepasteuriseerde producten een houdbaarheid van twee weken bij  3 °C. Het lijkt er op dat soepen een langere houdbaarheid hebben. Het onderzoek van brancheorganisatie KNS moet hier duidelijkheid in scheppen. Het doel is om tot een procedure te komen waarmee slagers een langere houdbaarheid aan de producten mee kunnen geven.

Het onderzoek kijkt onder andere naar het effect van dikte van de soep, de begintemperateur en verhitting in een combisteamer en een kookketel. Op de website van KNS zijn de voorlopige onderzoeksresultaten te lezen. Het is niet bekend wanneer de definitieve uitkomst bekend is.

Bron: KNS

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?