KNS presenteert app voor bedrijfshulpverlening

23 oktober 2017

Samen met collega-brancheorganisaties van de kappers (ANKO), bloemisten (VBW), bakkers (NBOV) en schoenherstellers (NSV) en twee ministeries ontwikkelde de KNS de app Help123. Deze app moet de verplichte bedrijfshulpverlening eenvoudiger en betaalbaarder maken voor ondernemers.

Werkgevers zijn verplicht om bedrijfshulpverlening op de werkvloer te organiseren. Voor veel ondernemers is de regelgeving onduidelijk en zijn de kosten aan de hoge kant. Met Help123 kan een ondernemer een bhv-plan voor zijn bedrijf maken en kunnen alle medewerkers online een bhv-training volgen. De training is afgestemd op de dagelijkse praktijk, maar minder intensief omdat de praktijktraining ontbreekt. Deze is wettelijk niet verplicht.

 • De app heeft volgens de brancheorganisaties drie voordelen:

 • Veilig

  Met Help123 kunnen alle medewerkers een online training volgen. Doordat meer medewerkers bhv-kennis hebben, wordt het bedrijf veiliger.
 • Eenvoudig

  De app organiseert eenvoudig de bedrijfshulpverlening. Alle bhv-afspraken staan er in vastgelegd en de app controleert of deze nog voldoen aan de huidige regels. Medewerkers zijn ongeveer een half uur kwijt aan de online training. De app stuurt een reminder voor de jaarlijkse herhaling van de training.
  • Betaalbaar
  Een 'normale' bhv-training kost jaarlijks al snel € 150,- tot € 300,- per bhv’er. Ook kan de bhv’er op cursusdagen niet ingezet worden in het bedrijf. De Help123-app kost jaarlijks € 4,99 exclusief btw per medewerker.

  Meer informatie op de Help123-app staat op de site. Op deze website kan de app ook worden aangeschaft.

  Altijd op de hoogte blijven?