KNS legt eindvoorstel cao Slagersbedrijf neer bij vakbonden

Slager_unsplash

Foto: Unsplash

Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en vakbonden FNV en CNV Vakmensen overleggen al enige tijd over een nieuwe cao voor het slagersbedrijf. Eind april legde KNS een eindvoorstel neer bij de vakbonden.

Op de website schrijft KNS op 29 april dat tijdens het overleg van 16 maart de standpunten nog ver uit elkaar lagen. "Afgelopen maand zijn de constructieve onderhandelingen voortgezet. De voorstellen van de KNS en de vakbonden lagen nog te ver uiteen om tot een akkoord te komen. De KNS heeft deze week daarom namens werkgevers een eindvoorstel gedaan aan vakbonden dat past binnen datgene wat haalbaar is gezien de omstandigheden."

Het eindvoorstel bestaat uit de volgende punten.

  • Een looptijd van 14 maanden, lopende van 1 januari 2021 tot 1 maart 2022.
  • Een initiële loonsverhoging van 1,7% over het feitelijk brutoloon per 1 oktober 2021.
  • Een initiële loonsverhoging van 0,4% over het feitelijk brutoloon per 1 januari 2022.
  • Een eenmalige uitkering van € 250,- bruto op fulltimebasis, te betalen in juni 2021, tenzij de werkgever gebruik heeft moeten maken van de NOW 3 steunmaatregel.
  • Werkgevers die gebruik hebben moeten maken van de NOW 3 steunmaatregel, kunnen gebruik maken van de regeling inzake kwijtschelding VOS-premie over de maanden oktober - december 2021 en januari - februari 2022.
  • Opname ‘zwaar werk regeling’ in de cao voor industriële bedrijven.

KNS noemt dit een reëel eindvoorstel, wat niet meer 'vatbaar is voor onderhandelingen'. Het voorstel ligt nu bij de vakbonden die het voorleggen aan hun achterban en het dan goed- of afkeuren. 

Bron: KNS

Dossiers
Lees ook
Tot het uiterste

Tot het uiterste

Ik mag toch onderhand wel aannemen dat we zo langzamerhand weer wat beweging in de economie gaan krijgen. Dat we afscheid hebben genomen van de avondklok en dat we ons weer druk kunnen maken over hoe we de volgende dag alles af kunnen krijgen.

Dé barbecuetrend van 2021: Complete en gezonde maaltijd van de grill

Dé barbecuetrend van 2021: Complete en gezonde maaltijd van de grill

De thuisbarbecue wordt steeds professioneler. De vraag naar grote stukken vlees is enorm toegenomen en de kennis over de verschillende delen ook. Naast vlees worden ook desserts, aardappelen en groenten steeds vaker op de barbecue bereid. Dat sluit aan bij de nieuwste trend: een gezonde maaltijd van de grill.

Feestelijke editie Lekkerste Brabantse worstenbroodje in 2022

Feestelijke editie Lekkerste Brabantse worstenbroodje in 2022

Elk jaar vindt in Brabant de zoektocht naar het Lekkerste Brabantse worstenbroodje plaats. Totdat corona roet in het eten gooide. Maar deze wedstrijd voor Brabantse bakkers en slagers maakt een doorstart. Er komt nieuwe editie in 2022. Deze 25e editie wordt extra feestelijk.