KNS greep in vóór publicatie Gehakttest

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

RIJSWIJK - De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) heeft vooraf ingegrepen bij de publicatie van de Nationale Gehakttest van het Algemeen Dagblad.

RIJSWIJK - De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) heeft vooraf ingegrepen bij de publicatie van de Nationale Gehakttest van het Algemeen Dagblad.


Dat blijkt uit een persbericht dat de KNS op zijn website heeft geplaatst. Slagers kwamen niet zo best uit de bus bij de test. Het Oldenlander gehakt van de Lidl werd als beste getest.

Reactie

In nauw overleg met de Vereniging van Keurslagers en met ondersteuning vanadvocatenkantoor Ploum Lodder Princen te Rotterdam heeft de KNS voorafgaand aan de publicatie al gewerkt aan een reactie in de richting van het AD.

Daarbij werd overeengekomen dat het AD de oorspronkelijke gehanteerde bacteriologische normen versoepelde en de criteria ‘matig’ en ‘ontoelaatbaar’ verving door ‘minder goed’.

De extreme eindoordelen, die in eerste instantie bij sommige eindresultaten werden opgesteld, zijn niet gepubliceerd.

Normen

Daarnaast is bij de publicatie de toelichting geplaatst dat de KNS van mening is dat er voor de Gehakttest gebruik is gemaakt van beoordelingsmethoden die niet overeenkomen met de algemeen erkende normen, zoals deze onder andere door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) worden gehanteerd.

Lees ook:

Lidl heeft beste gehakt (16 april 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over gehakt

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!

Link:

Verklaring KNS

Altijd op de hoogte blijven?