KNS en Poeliersbond willen fuseren

8 juli 2024 Koos Groenewold
BRANCHEVERENIGING | Samen verder. Dat is de toekomst van brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Poeliersbond. Tenminste, als het aan het bestuur ligt. Ze tekenden 3 juli een intentieverklaring voor een fusie.

Er zijn veel overeenkomsten tussen slagers en poeliers. Beide werken met vleesproducten en hebben te maken met dezelfde soort regelgeving. Niet voor niets werken de brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers en de Poeliersbond al jaren intensief samen op het gebied van collectieve en individuele belangenbehartiging.

Nu willen de besturen van beide verenigingen de volgende stap zetten en samen verder gaan onder de vlag van Koninklijke Nederlandse Slagers. “Vanuit de gedeelde visie op de toekomst en de behoefte aan een sterke belangenbehartiging en continuïteit in dienstverlening wordt nu de stap naar de fusie gemaakt”, melden beide verenigingen op de website. 

Op 3 juli ondertekenden de besturen een intentieverklaring voor de fusie. De leden van beide verenigingen moeten de voorgenomen fusie nog goed keuren. Daarvoor wordt een extra Algemene Ledenvergadering uitgeschreven.

Bron: KNS/Poeliersbond

Altijd op de hoogte blijven?