KNS doet eindbod voor nieuwe cao Slagersbedrijf

21 maart 2024 Vleesmagazine Iñigo De la Maza
Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de vakbonden zijn het tijdens de laatste onderhandelingsronde op 18 maart niet eens geworden over een nieuwe cao. KNS ziet geen heil in verdere onderhandeling en gaat een schriftelijk eindbod uitbrengen.

De cao voor het Slagersbedrijf had een looptijd tot 1 maart 2024 en is inmiddels afgelopen. KNS en de vakbonden FNV en CNV Vakmensen onderhandelen al langere tijd over een nieuwe cao. Het grote struikelblok bij de gesprekken zijn de looneisen van de vakbonden, en dat was ook tijdens de vijfde onderhandelingsronde op 18 maart het geval.

Lonen struikelblok

Op de website meldt KNS dat de partijen hebben gekeken naar de mogelijkheid van een langere looptijd dan twaalf maanden met meerdere loonstijgingen, maar de standpunten bleven te ver uit elkaar liggen. “Vakbonden verwachten meer dan de branche in alle redelijkheid kan dragen waar het gaat om loonstijgingen”, meldt KNS.

Eindbod

De brancheorganisatie voor slagers verwacht niet dat het mogelijk is om aan de onderhandelingstafel een akkoord te bereiken. Daarom heeft KNS de vakbonden laten weten een schriftelijk eindbod uit te gaan brengen. Zo probeert KNS “nog eenmaal tot een passende cao te komen voor zowel werkgevers als werknemers.”

De vakbonden leggen dit eindbod voor aan hun leden. Deze kunnen het bod dan aanvaarden of afwijzen. In het laatste geval kunnen er acties volgen.

Bron: KNS

Altijd op de hoogte blijven?