Tips en trucs voor inspirerende gastles van de slager

24 februari 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Koos Groenewold

Tijdens de Week van de Slager staat de promotie van het slagersvak centraal. Online, in de winkel, met inspiratiestages en door middel van gastlessen op scholen. Slagers die een gastles gaan geven kunnen hiervoor op 10 maart een webinar volgen.

Het doel van de Week van de Slager is het enthousiasmeren van jongeren voor het slagersvak. Een gastles op school is een goede manier. Maar hoe pak je dat aan? Tijdens het webinar van 10 maart deelt presentatiecoach Ramona van Zweden tips en trucs.

Webinar & toolkit

Aan bod komen vragen als hoe begin je de gastles en hoe sluit je deze af, hoe houd je de aandacht van jonge kinderen vast en bevorder je interactie. Ook is er aandacht voor leuke activiteiten tijdens de gastles. Aanmelden voor het webinar kan op de website van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Daarnaast wordt er een speciale toolkit ontwikkeld voor slagers die een gastles gaan geven. Hierin zit onder andere een handleiding om de gastles voor te bereiden en een voorbeeldbrief om naar de school te sturen.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

Week van de Slager

De Week van de Slager vindt plaats van 4 tot en met 9 april. In deze week vinden allerlei activiteiten plaats om het slagersvak te promoten. Nieuw dit jaar is het Festival van de Slager, waar jongeren op een interactieve manier kennis kunnen maken met het slagersvak. Het biedt een afwisselend online programma, variërend van een podcast, een pubquiz en recepten tot livestreams, webinars en zelfs een escaperoom.

Slagers kunnen zelf ook hun vak promoten. Naast de gastlessen op school zijn er dit jaar inspiratiestages voor jongeren die voor de keuze van een vervolgopleiding staan. En natuurlijk kunnen slagers ook zelf activiteiten in hun winkel organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rondleiding door de slagerij, speciale acties in de winkel of demonstraties. De mogelijkheden zijn wel afhankelijk van de situatie rondom het coronavirus, alhoewel deze er momenteel goed uit ziet. Maar ook als deze verslechterd is er nog steeds veel mogelijk, bijvoorbeeld een livestream, een filmpje van het productieproces of een online vragenuurtje.

De Week van Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf, Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder.

 

Altijd op de hoogte blijven?