Klimaatrapport: maximaal twee keer per week vlees

27 oktober 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Unsplash

Het World Resources Institute publiceerde 26 oktober een nieuw klimaatrapport, State of Climate Action 2022. Een van de conclusies van het rapport is dat de vleesconsumptie flink verminderd moet worden. Mensen in de ontwikkelde wereld mogen nog maar maximaal twee keer per week vlees eten.

In het rapport keken de onderzoekers naar de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Deze moeten in 2030 zijn gehalveerd. Hierin zien de onderzoekers een aantal positieve ontwikkelingen zoals zonne- en windenergie en de toename van de verkoop van elektrische auto’s. Maar om de doelen voor 2030 te halen moet er nog veel gebeuren. “Er is een enorme versnelling van de inspanningen nodig.”

Minder vlees

De onderzoekers doen daarvoor verschillende aanbevelingen. Een van deze aanbevelingen is de vermindering van de vleesconsumptie. Dit moet vijf keer sneller gebeuren, aldus de onderzoekers. Inwoners van Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Oceanië nog maar twee keer per week vlees, het equivalent van een hamburger, eten.

Andere aanbevelingen omvatten de sluiting van kolencentrales, terugdringen van de ontbossen, uitbreiding van het openbaar vervoer en afbouw publieke financiering fossiele brandstoffen. Daarnaast noemen de onderzoekers ook investeren in onderzoek, nieuwe technologiën en beleid.

Bron: World Resources Institute

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?