‘Klant geeft weer €135 uit aan kerst’

attachment-003_food-image-VLS10055I03

Nederlandse huishoudens verwachten dit jaar gemiddeld zo’n €135 te besteden aan kerst, ongeveer hetzelfde bedrag als vorig jaar.

Consumenten zijn flink positiever over hun financiële situatie dan een jaar geleden, maar dat betekent niet dat ze met kerst het geld meer laten rollen dan vorig jaar. Dat constateert ING-bank op basis van eigen onderzoek, de zogeheten ING Financieel fit Barometer. De €135 wordt besteed aan cadeaus, kerstdiners, kerstboom en andere kerstuitgaven.

Heel december hetzelfde

Ook voor wat betreft de totale uitgaven in feestmaand december zal de meerderheid van de huishoudens (62%) naar eigen zeggen ongeveer evenveel uitgeven als vorig jaar. De uitgaven die huishoudens doen in feestmaand december lijken zo maar weinig te worden beïnvloed door schommelingen in hun financiële situatie. Wel zorgt die positieve inschatting er volgens ING voor dat in 2016 de consumentenbestedingen twee keer zo hard zullen groeien als in 2015.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Het team van Vleesmagazine wenst iedereen prettige kerstdagen en een fijne jaarwisseling!

Christmas is coming!

Christmas is coming!

Vraag een aantal slagers wat zij vinden van de feestdagen en je krijgt waarschijnlijk veel verschillende antwoorden. De één wordt er gelukkig van om alles tot in de puntjes voor te bereiden en bij de ander werkt deze periode vooral op de zenuwen.

Negen tips voor de kerstdrukte in de slagerij

Negen tips voor de kerstdrukte in de slagerij

De feestdagen komen eraan en slagers zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Hoe reguleer je met kerst en oud en nieuw de drukte in de slagerij en de winkel? Vleesmagazine geeft tips.