Klant door digitale folder naar winkel

folders

Digitale folders stimuleren consumenten eerder om een product in een fysieke winkel te kopen dan in een webshop.

Dat is één van de conclusies van een onderzoek van Q&A over foldergebruik onder ruim 2.000 consumenten. 38 procent van de consumenten geeft aan dat de digitale folder stimuleert om in een fysieke winkel te kopen, terwijl 24 procent wordt geprikkeld om via internet te kopen.

Papieren folder het meest gelezen

Papieren folders worden op dit moment meer gelezen dan digitale folders en ook daar profiteren fysieke winkels het meeste van. Ruim 60 procent geeft namelijk aan dat papieren reclame hen stimuleert om in een fysieke winkel te kopen. Webshops profiteren vele malen minder van de folders die door de brievenbus komen. Slechts 10 procent geeft aan dat een papieren folder aanzet tot kopen in een webshop.

Digitale folder neemt stokje over

Toch lijkt het een kwestie van tijd tot de digitale folder het stokje overneemt, zo stelt Q&A. De consument verwacht dat de papieren folder over vijf jaar minder gelezen wordt en dat het lezen van digitale folders de komende jaren sterk toeneemt. Ruim 87 procent van de ondervraagden leest de papieren folder die op de deurmat valt.

Dossiers
Lees ook
Ruim driekwart van de Nederlanders blijft online versproducten bestellen

Ruim driekwart van de Nederlanders blijft online versproducten bestellen

Ruim 74 procent van de Nederlanders blijft ook nu de coronamaatregelen zijn versoepeld hun versproducten online bestellen. Gemak is hiervoor de belangrijkste reden. Dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van Trunkrs.

Hoe toegankelijk is uw website?

Hoe toegankelijk is uw website?

Online wordt steeds belangrijker en een goede website is daarvoor essentieel. Vanaf 2022 gelden er toegankelijkheidseisen voor online communicatie. Wilt u weten of uw website hieraan voldoet? Doe dan de zelfscan Is mijn site toegankelijk.

Nieuw platform De Lokalist biedt lokale producten

Nieuw platform De Lokalist biedt lokale producten

Er is een nieuw platform voor lokale producten. De Lokalist biedt verse producten van ruim honderd boeren en ambachtslieden, zoals bakkers, slagers en visboeren. De consument kan de producten online bestellen en krijgen deze de volgende dag vers thuisbezorgd.