Klaagvrije maandag

Klaagvrije maandag

Klagen doen wij Nederlanders allemaal. Is het niet over het weer, de politiek, corona, het werk of de buren, dan is het wel over anderen die klagen. Sandra Brandt werd er soms doodmoe van, tot ze doorkreeg dat ze met klagen over klagers exact hetzelfde deed. Ze vroeg zich af wat er zou gebeuren als ze niet meer zou klagen. Eén dag maar. Maandag. En ze nodigde anderen uit hetzelfde te doen.

De klaagvrije maandag werd een hit op sociale media. Een interview met Giel Beelen maakte veel los, #klaagvrijemaandag werd trending topic op Twitter, en haar bereik op Facebook groeide tot 3 miljoen.  ngelooflijk veel mensen gingen, allemaal op hun eigen manier, met klaagvrije maandag aan de slag. Blijkbaar had ze een punt te pakken…

Sandra is blijven zoeken naar alternatieven voor klagen en dat geeft een rijk  leven: ze is proactiever, heeft een bijzonder waardevol netwerk en leerde leven in flow. Dat gunt ze iedereen; daarom deelt ze in dit boek vol overtuiging haar ervaringen en kennis. Maak van je volgende maandag een
klaagvrije maandag.

 

Dossiers
Meer over
Lees ook
Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Over zelforganisatie bestaan talloze modellen. Ze beschrijven hoe je meer eigenaarschap bij je werknemers  creëert en ervoor zorgt dat je team zelf bepaalt wat hun doelen zijn én hoe ze die willen behalen. Maar wat werkt in de praktijk nou echt? Hoe voorkom je de bekende valkuilen, zoals oeverloos overleggen, doelloos rondzwemmen of...

Bon Chef! De Swaen van Cas Spijkers - Reinold Vugs

Bon Chef! De Swaen van Cas Spijkers - Reinold Vugs

Hotel-restaurant De Swaen in het Brabantse Oisterwijk is in de jaren tachtig een heuse culinaire hotspot waar veel van de nu bekende chefs (Jonnie Boer, Sergio Herman en Margo Reuten onder andere) en – inmiddels Meester Patissiers – Rudolph van Veen en Robèrt van Beckhoven hun eerste belangrijke stappen op het culinaire vakgebied zetten

Ingelepeld

Ingelepeld

Tim Spector is professor genetische epidemiologie aan het King’s College in London. ‘Ingelepeld’ is zijn derde boek. Hierin trekt hij huidige voedingsrichtlijnen, -wetenschap en -advies in twijfel. Sterker nog: hij bekritiseert ook zijn eigen eerdere bevindingen als wetenschapper en auteur van vele papers.