Kiptekort bij AH door Plukon-brand

albert heijn

Albert Heijn zou in een aantal supermarkten kampen met out-of-stock van verschillende kipproducten. Oorzaak zou de brand zijn die vorig maand pluimveeverwerker Plukon Food Group in Wezep trof.

Dat meldt dagblad De Stentor dat een foto toont van een geprint A4’tje bij het kipschap. ‘Door een brand bij onze leverancier is een deel van de producten niet uitgeleverd. Hierdoor zijn de schappen mogelijk minder goed gevuld dan u van ons gewend bent’, zo valt er op het briefje te lezen. De supermarkt biedt hiervoor zijn excuses aan en stelt ‘Wij doen er alles aan om het ongemak voor u zo klein mogelijk te houden’. De foto is volgens het bijschrift genomen in een vestiging van Albert Heijn in Deventer.

De brand brak ruim een week geleden uit bij Plukon. Op de eigen website van het bedrijf staat een verklaring waarin de gevolgen voor de productie op een rijtje worden gezet.

Lees ook
Eerste On the way to PlanetProof themaweek gelanceerd

Eerste On the way to PlanetProof themaweek gelanceerd

Klimaatambassadeur Helga van Leur en Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland, openden maandag 14 september de eerste On the Way to PlanetProof week. Tot en met 19 september staan de producten met het keurmerk in de spotlights in supermarkten, televisiespots en social media.

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Poelier Verhoef is in Tiel inmiddels een begrip. Dit voorjaar stak de eigenaar, slager Anton de Heus, de Waal over. Hij opende een tweede zaak in Beneden-Leeuwen. De gloednieuwe vitrine is de grote blikvanger. “Vanzelfsprekend”, aldus de slager. “De vitrine is core business.”

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.