Kip voor 2,68 euro maakt Britten boos

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

LONDEN - Tesco heeft zich de woede op de hals gehaald van dierenwelzijnsorganisaties door kippen te verkopen voor 2,68 euro per stuk.

LONDEN - Tesco heeft zich de woede op de hals gehaald van dierenwelzijnsorganisaties door kippen te verkopen voor 2,68 euro per stuk.

De stuntprijzen (twee pond) van Tesco zijn niet alleen bij dierenwelzijnsorganisaties, maar ook beroemde tv-koks als Jamie Oliver en Hugh Fearnley-Whittingstall in het verkeerde keelgat geschoten, meldt Distrifood.

Deur 

Het pluimvee vliegt de deur uit, terwijl er op dit moment felle publieke discussie in Groot-Brittannië woedt over de fokmethoden die kippen moeten doormaken.


Verpakking

Ook de verpakking van het kippenvlees doet het bloed van diverse organisaties koken. Op de verpakking staat Steffan Hughes, boer van beroep, afgebeeld. De begeleidende tekst vertelt dat Hughes begrijpt hoe belangrijk het is om goed voor dieren te zorgen en dat hij op een ambachtelijke manier met het welzijn van de kippen omgaat.


Verontwaardiging

De verontwaardiging over dit rooskleurige verhaal is groot, nu er onlangs een rapport is verschenen van de Bristol University over de onterende omstandigheden waarin de kippen opgroeien.

Lees ook:

Kippenvleesmarkt lijdt niet onder Jamie Oliver (14 januari 2008)

Tesco-personeel voetbalt met kip (23 mei 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over kip

Alle berichten over dierenwelzijn

Alle berichten over Tesco

Heeft u zich al aangemeld voor ons vleescongres? Klik hier voor het programma en aanmelding

Altijd op de hoogte blijven?