Kick-off bbq-seizoen bij Nice tot Meat

8 maart 2017

De aanloop naar het nieuwe buitenseizoen met barbecueën, foodfestivals en evenementen is voor vleesgroothandel Nice to Meat in Almere aanleiding de klanten uit te nodigen op het bedrijf. “We willen iets terug doen voor onze klanten en hen bedanken voor hun vertrouwen in ons”, aldus directeur Mikel Pouw.

Buiten staan verschillende types barbecues te branden: de Ofyr, de Caveman, Mibrasa, Primo en andere ovens en grills. Het is nog ochtend, maar de geur van geroosterd vlees is van afstand te ruiken op industrieterrein Almere-Poort, waar het vleesbedrijf sinds vierenhalf jaar is gevestigd.

"Grote stukken vlees is in", weten de diverse bbq-specialisten. "Bavette, picanha, brisket. Lang laten garen op lage temperatuur, 'low en slow'."

Wiedenlam

Binnen is ambassadeur van Nice to Meat, Piet van der Berg druk met het uitbenen van een heel zuiglam. "Dit is nog een ander lam, maar gisteren heb ik het eerste Wiedenlam geslacht, mijn favoriete lam, eenderde Texelaar en tweederde Flevolam." Het uitbenen gebeurt onder grote belangstelling.

Opvallend zijn ook de goed gevulde dry-aged kasten. "De eerste dry-agedkast heb ik samen met Aad van Weel ontwikkeld, vertelt Piet van den Berg, "van een oude vrieskist. Dat was in 2007."

Babi Pangangsaus

Bij de barbecues buiten staan overal dezelfde emmertjes saus: Duke of Berkshire babi-pangangsaus. Het is een door Nice tot Meat zelf ontwikkelde barbecuesaus. "We hadden altijd Japanse sesam-knoflooksaus, maar wilden een eigen merk. Toen hebben we zelf een saus ontwikkeld en brengen die nu onder eigen label op de markt, aldus Ruben Matser. Eigenlijk een babi-pangangsaus 2.0.

Binnen in het bedrijf zijn de werkzaamheden ondertussen gewoon doorgegaan. Bestellingen, met name voor de horeca worden klaargemaakt: geportioneerd, verpakt en voor verzending klaargemaakt. Om 13.00 uur wordt de open dag afgesloten, zijn de bestellingen genoteerd, gaan de barbecues uit en blikt Mikel Pouw tevreden terug. "Het was heel druk, de drukste dag ooit. We gaan dit na het seizoen, in november herhalen."

  •  

Altijd op de hoogte blijven?