Keuzegids MBO 2018: 'SVO nummer één opleider in Voeding en vers'

SVO vakopleiding food, mbo-opleider in de foodbranche, is dit jaar – net zoals vorig jaar – de beste mbo-opleider binnen het vakgebied Voeding en vers. Dat blijkt uit de jaarlijkse Keuzegids MBO die het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) donderdag 14 december heeft uitgebracht.

De Keuzegids MBO 2018, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), bevat een uitgebreid overzicht van de Nederlandse mbo-opleidingen en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen. Per vakgebied geeft de gidseen overzicht van de kwaliteit van de mbo-opleiders. Op het vakgebied Voeding en vers wordt SVO gezien als beste opleider van Nederland van de in totaal acht aanbieders van opleidingen binnen dit vakgebied. Met name het schoolklimaat wordt door de studenten hoger dan gemiddeld beoordeeld. Andere positieve punten die genoemd worden zijn de docenten, de lessen, de begeleiding en de toetsing. In dit vakgebied heeft SVO een totaalscore van 75 behaald.

Fastservice

Ook met haar fastservice-opleidingen weet SVO de derde plaats te behouden binnen het vakgebied Horeca. De opleidingen van SVO krijgen het kwaliteitszegel Topopleiding 2018, dit betekent dat de opleidingen van SVO binnen het vakgebied Voeding en vers en het vakgebied Horeca tot de beste van Nederland horen.

Horeca

Op het vakgebied Horeca scoort SVO ook hoog: derde op een lijst van 35 aanbieders van horeca-opleidingen. Studenten beoordelen in dit vakgebied de fastservice-opleidingen van SVO hoger dan gemiddeld voor wat betreft de toetsing en ook het schoolklimaat wordt als hoger dan gemiddeld beoordeeld. Andere positieve punten die de studenten van SVO noemen zijn de docenten, de lessen en de begeleiding. In dit vakgebied heeft SVO een totaalscore van 80 behaald.

SVO staat dit jaar - net zoals vorig jaar - op de zevende plek van de ranglijst van 68 erkende mbo-opleiders. In de categorie ‘Vakcolleges’ neemt SVO de zesde plek in van de veertien vakscholen.

Vakmensen

SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van Entree-niveau tot en met niveau 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Naast de BBL-opleidingen, biedt SVO op verschillende locaties voltijd mbo-opleidingen aan: Generation Food, dé opleiding tot de foodprofessional van de toekomst en vanaf augustus 2018 ook de voltijd mbo-opleiding Food, Hospitality & Leadership, de opleiding voor toekomstige managers in de fastservicesector.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

Niels Visschedijk (22) wist al jong dat hij slager wilde worden. Hij rondde de opleidingen van SVO af, werkte bij verschillende slagerijen en is nu terug bij de slagerij van zijn ouders, Slagerij Jan Visschedijk. Onlangs won hij de Ad Bergwerffprijs voor zijn unieke Hy-dro-worst.

Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR

Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR

In het project Plant4Texture hebben KNS, SVO vakopleiding food en WUR samen een plantaardige grondstoffengel ontwikkeld voor de productie van hybride slagersproducten. SVO-vakopleiding food geeft de ontwikkeling van hybride en plantaardige producten een vaste plek in haar opleidingen.

‘Blij met verantwoordelijkheid die ik krijg’

‘Blij met verantwoordelijkheid die ik krijg’

Maurits Hein wist na de middelbare school nog niet precies wat hij wilde gaan doen, maar na een zoektocht koos hij vol enthousiasme voor het slagersvak. Hij werkt bij Slagerij Pott en Zoon in Utrecht en volgt bij SVO de mbo-opleiding Verkoopmedewerker slagerij.