Keurslager van Leeuwen krijgt predicaat Hofleverancier

Hofleverancier

Dit jaar bestaat Keurslager van Leeuwen 100 jaar. Dit bijzondere jubileum is nu nog mooier geworden nu de slagerij het predicaat Hofleverancier mag voeren. Commissaris van de Koning, Jaap Smit, overhandigde het predicaat op 25 november aan slager Paul van Leeuwen, de derde generatie van de slagersfamilie.

De slager laat weten trots te zijn op het predicaat Hofleverancier. “Ongelofelijk trots zijn wij, dat wij vanmiddag het Predicaat Hofleverancier, en het daarbij behorende schild, uit handen van de commissaris van de Koning mochten ontvangen”, staat er te lezen op de Facebookpagina van de slagerij.

Keurslager van Leeuwen

De geschiedenis van Keurslager van Leeuwen begon op 5 Juli 1921 toen Dhr. N.F. van Leeuwen, de grootvader van de huidige eigenaar, met de slagerij in Naaldwijk begon. Zijn zoons Wim en Nic namen de zaak in 1955 over. Sinds 1989 staat de huidige eigenaar Paul aan het roer. In eerste instantie samen met zijn broer Marc, maar die besloot in 2008 om iets anders te gaan doen. De volgende generatie staat met zoon Dylan ook al klaar. Keurslager van Leeuwen is een ambachtelijke slager die veel producten zelf maakt in de eigen worstmakerij.

Hofleverancier

De Koning kent het predicaat Hofleverancier toe aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. Zowel de bestuurders van het bedrijf als de onderneming moeten van onbesproken gedrag zijn en de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.  

Dossiers
Lees ook
Vlees in de media - week 32

Vlees in de media - week 32

In Memoriam voor Gerrit Kastelein, een reportage bij varkensboerderij Zonvarken en waar moeten slagers rekening mee houden als de Afrikaanse Varkenspest in Nederland opduikt. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt Keurslager het op tegen Bakker Bart, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...