Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

lekkerste bal gehakt_winnaar Keurslager van Hest+Foto KNS

Foto: KNS

Keurslager van Hest uit Goirle won de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brands ontving op 29 september de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). De tweede prijs ging naar Uw Slager Stefan Beld uit Goor en de derde prijs naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

Volgens de jury waren de winnende gehaktballen van Keurslager Van Hest "vaktechnisch een perfecte bal met een heerlijke smaak. Echt een eyecatcher in de toonbank. Complimenten!” Het was niet de eerste keer dat slager Paul Brands in de prijzen viel bij de Lekkerste Bal Gehakt. Hij won de vakwedstrijd ook in 2015, behaalde in 2018 de tweede plaats en in 2019 en 2020 in de top 10. 

“Wat ben ik trots!", reageert Paul Brands op de winst. "Wij staan vaker in de top 10 maar om jezelf weer winnaar te mogen noemen is echt gaaf. Samen met mijn team werken wij hard aan mooie, ambachtelijke producten. De complimenten van de jury zijn hier een bevestiging van.”

Keuring Lekkerste Bal Gehakt

Meer dan tachtig slagers deden mee aan deze vakwedstrijd. Alle inzendingen werden op 8 september gekeurd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakjury bestond dit jaar uit branche erkende meesterslager Johan van Uden, Marco van Strien (winnaar 2020) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Pepijn Putman, Femke Borgers en Josja Haagsma. Zij beoordeelden alle gehaktballen op geur, smaak, samenstelling en bewerking.

Op basis van deze keuring stelde de jury een top 10 samen. “Een goede gehaktbal vraagt om vakmanschap", zegt de jury. "In de top 10 staan echt mooie producten met een goede smaak, kruiding, vorm en ambachtelijke uitstraling. Allen hebben een zeer hoog niveau in kwaliteit en ambachtelijkheid.” Op 29 september vond online de bekendmaking van de winnaar plaats.

Finalisten

De finalisten die buiten de top 3 vielen, kregen een eervolle vermelding. Dit zijn:

  • Slagerij Goossen uit Rijssen
  • Keurslager Jongmans uit Klundert
  • Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen
  • Keurslager Ron de Kwant uit Hank
  • De Groene Weg Slagerij uit Rotterdam
  • Keurslager de Jong uit Gilze
  • Keurslager van der Zande uit Halsteren

De Lekkerste Bal gehakt is een van drie vakwedstrijden die KNS, de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland, jaarlijks organiseert. De andere twee, de Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy, vonden eerder dit jaar plaats. De winnaar van Grote Grillworsttest was Keurslager Braamskamp. Keurslager Tim Janssen won de Spareribs Trophy

Lees ook
KNS organiseert webinar over bedrijfsopvolging

KNS organiseert webinar over bedrijfsopvolging

Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert op 16 februari 2022 voor leden een online informatieavond over de juridische aspecten van bedrijfsopvolging.

Horecaslagers komen in de problemen door horecasluiting

Horecaslagers komen in de problemen door horecasluiting

Tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag 14 januari kondigde het kabinet enkele versoepelingen aan. Maar de horeca blijft voorlopig gesloten. Dit treft niet alleen de horecaondernemers, maar ook de leveranciers, zoals de horecaslagers. Zij dreigen in de knel te komen.

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Afgelopen vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats over de stand van zaken rondom het coronavirus. Het kabinet versoepelde een aantal coronamaatregelen. Onder andere het onderwijs en de niet-essentiële winkels mogen weer open. De horeca en de culturele sector blijven voorlopig gesloten.