Keurslager Henk Kamps maakt beste gehaktbal

13 augustus 2012 Peter de Weerd

GRONINGEN - Tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie heeft Keurslager Henk Kamps uit Winsum de titel lekkerste gehaktbal van in de wacht gesleept.

GRONINGEN - Tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie heeft Keurslager Henk Kamps uit Winsum de titel lekkerste gehaktbal van in de wacht gesleept.

Hij kreeg uit handen van de Friese topschaatser Rintje Ritsma de trofee uitgereikt. Er deden zo’n 70 slagers aan deze wedstrijd mee. Zaterdag 18 oktober worden de andere winnaars van de vakwedstrijden aan de Noordelijkse Slagers Manifestatie bekend gemaakt. Er werden 680 producten voor deze vakwedstrijden aangeboden.

De organisatie van de NSM kijkt terug op een geslaagde beurs. Er waren ongeveer 3000 bezoekers en daarmee was de organisatie, maar ook de standhouders, tevreden. Dinsdagavond om half twaalf, na het sluiten van de beurs, kreeg Menno Oomkens van de organisatie als de eerste inschrijving binnen voor de NSM 2011.

De beurs werd maandag 13 oktober geopend door Ad Bergwerff, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie. Hij vindt dat deze beurs de ontmoetingsplaats bij uitstek is voor de noordelijke slagers. Enkele coryfeeën werden gehuldigd: Sip de Vries uit Bedum kreeg de gouden NSM speld voor 27 jaar trouwe dienst. De zilveren NSM speld ging naar Wim Kamps en Gjalt Landman die beiden al 27 jaar lang meewerken aan de NSM-vakwedstrijden. Ook werd slager Timans uit Hoogezand in de schijnwerpers gezet. Deze slager levert trouw een vetstuk aan voor de vakwedstrijden; ditmaal de kerk en toren uit Slochteren, bekroond met goud. Hij kreeg een speciale oorkonde.

 

Altijd op de hoogte blijven?