Keurslager in de race voor titel Beste Winkelketen

22 augustus 2017

Keurslager is genomineerd voor de titel Beste Winkelketen in de categorie Eten en drinken speciaalzaken. Dat meldt Retailtrends op haar website.

Naast Keurslager zijn ook Bakker Bart en Gall & Gall genomineerd in de categorie Eten en drinken speciaalzaken. De genomineerden zijn identiek aan het jaar ervoor, toen kwam uiteindelijk Gall & Gall als winnaar uit de bus.

Hema is het vaakst genomineerd voor de titel Beste Winkelketen. Met zeven nominaties is Hema de grootste kanshebber op een prijs, gevolgd door Media Markt met zes nominaties.

Waardering winkelketens iets gedaald

In de afgelopen maanden hebben ruim 260 duizend consumenten meer dan 450 retailers beoordeeld. De gemiddelde waardering voor de winkelketens is ten opzichte van vorig jaar iets gedaald, van 7,97 naar 7,93. Datzelfde geldt voor webshops; die zakten van 8,13 naar 8,08.

Prijs belangrijkste aspect

Consumenten hebben retailers beoordeeld op aspecten rond prijs, service en assortiment. Voor zowel winkelketens als webshops blijkt niet langer het assortiment maar de prijs het belangrijkste aspect. Webshops worden daarbij beter beoordeeld dan winkelketens: 7,96 om 7,79.

Uitslag bekend op 26 oktober

De categoriewinnaars worden bekendgemaakt op donderdag 14 september. Daarna vindt er wederom een stemronde plaats, waarin de consument bepaalt wie daarbinnen de beste winkelketen en/of webshop van Nederland heeft. De stemronde is van 20 september tot en met 20 oktober, waarna op 26 oktober de overallprijzen worden uitgereikt.

Altijd op de hoogte blijven?