Keurslager Braamskamp wint voor de derde keer de Grote Grillworsttest

16 februari 2023 Redactie Vleesmagazine Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS)

Keurslager Braamskamp uit Rolde won 15 februari de Grote Grillworsttest. “Het is ons voor de derde keer gelukt!”, aldus een blije slager Han Braamskamp, die in 2021 en 2018 ook al de beste grillworst maakte.

De tweede plaats ging naar Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel. En Keurslager Evert Tebak uit Nuenen ontving de derde prijs. “De grillworsten van de top drie zijn van hoge kwaliteit”, zegt de vakjury over de drie winnaars. “De producten zijn mooi gelijkmatig gegrild en hebben een zeer goede karakteristieke grillsmaak. Ze zijn mals en sappig en hebben een prettig mondgevoel.”

De vakjury beoordeelde op woensdag 18 januari alle ingezonden grillworsten op geur, smaak, samenstelling en bewerking. In 2023 bestond deze jury uit: branche erkende meesterslager Arno de Best en Rien Baas van Keurslagerij R. Baas (derde plaats editie 2022), en gecertificeerde keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het slagersambacht Maritha Wolters, Simon Kuijper en aspirant productkeurmeester Rosanne van Dijk.

Winnaar Grote Grillworsttest

Zij wezen Keurslager Braamskamp aan als winnaar. “De winnende grillworst is vaktechnisch een echte topper. De jury heeft de grillworst uitvoerig beoordeeld: het aangezicht, de samenstelling, structuur, geur, smaak en bite. Alles klopt!”

Braamskamp is geen onbekende bij de KNS-vakwedstrijden. Naast de winst in 2023, 2021 en 2018 behaalde de Drentse slager in 2020 een eervolle vermelding bij de Grote Grillworsttest en in 2016 een eervolle vermelding bij de Spareribs Trophy. “Het is ons voor de derde keer gelukt!”, reageerde Han Braamskamp op de winst. “Geweldig dat onze ambachtelijke grillworst zo goed gewaardeerd wordt. We werken hier hard voor met ons team. Het is wederom een bekroning op ons werk!”

Finalisten

De prijsuitreiking vond plaats op woensdag 15 februari in Kamerik in aanwezigheid van alle finalisten. Naast de prijzen voor de top drie ontvingen de overige finalisten een eervolle vermelding. Dit waren:

Keurslager Antonis uit Veldhoven

  • Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel
  • Knobbout Slagerijen uit Buren
  • Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel
  • Keurslager Beverdam uit Rijssen
  • Slagerij Van de Weg uit Oosterwolde
  • Keurslager De Jong uit Gilze

KNS-vakwedstrijd

De Grote Grillworsttest is een van drie vakwedstrijden die Koninklijke Nederlandse Slagers ieder jaar voor haar leden organiseert. De andere KNS-vakwedstrijden zijn de Spareribs Throphy (keuring op 1 maart) en de Lekkerste bal gehakt (keuring 13 september). 

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?