Keuring eerste editie Vakwedstrijd Slagers Streekproducten

17 februari 2023 Redactie Vleesmagazine

Op donderdag 16 februari kwam een vakjury samen voor de keuring van de nieuwe Vakwedstrijd Slagers Streekproducten. Zij keurden een gevarieerd assortiment van worstsoorten, soepen en vleeswaren. “Wij hebben genoten”, aldus de jury.

De Vereniging Worstmakende Slagers (VWAS) maakte in januari bekend dat zij een nieuwe vakwedstrijd voor de streekproducten van slagers gingen organiseren. Iedere slager kon een product uit de regio indienen voor de Vakwedstrijd Slagers Streekproducten. De inschrijving was boven verwachting en leverde verschillende worstsoorten, soepen en vleeswaren op voor de keuring. “De variatie aan producten was mooi om te zien. Slagers hebben de beste producten uit hun streek ingeleverd”

Keuring

De jury, onder leiding van Paul van Trigt, beoordeelde alle inzendingen op onder andere smaak, geur en structuur. Een SVO student hielp om de specialiteiten zorgvuldig te bereiden en/of op te warmen waar nodig, zodat de jury zich kon blijven concentreren. Aan het eind van de keuring was de jury tevreden. “We hebben echte toppers geproefd, maar er zijn ook diverse producten die meerdere verbeterpunten hebben.” Volgend jaar hopen ze nog meer specialiteiten te mogen keuren en daarmee meer bekendheid aan de streekproducten in Nederland te geven.

Uitslag Vakwedstrijd Slagers Streekproducten

Dinsdag 7 maart maakt de Vereniging Worstmakende Slagers (VWAS) de uitslag van de Vakwedstrijd Slagers Streekproducten bekend. De kwalitatief beste streekproducten worden beloond met een certificaat en kampioensbeker. Daarnaast kunnen slagers afhankelijk van de behaalde punten de bekroningen ‘Goud’ of ‘Goud met Ster’ winnen.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?