Kerstdiner zonder vlees niet populair

attachment-001_food-image-1057681

Kerstgerechten zonder vlees waren eind december maar mondjesmaat te koop in de Nederlandse supermarkten.

Dat zegt milieuorganisatie Natuur & Milieu, die alle supermarkten heeft afgezocht op duurzame kerstaanbiedingen. De medewerkers vonden op vegetarisch gebied dit jaar onder andere een quinoaschotel met kooltjes in de schappen, een vegetarische gourmetschaal en een gevulde portobello (grote paddenstoel).

Ook duurzaam vlees is nog niet makkelijk te koop, ondervond Natuur & Milieu. Van de 23 supermarktketens hebben er negen duurzaam vlees in de kerstaanbiedingen opgenomen. In de recepten die in de vele bladen staan die supermarkten rond de kerstdagen aanbieden, wordt nauwelijks duurzaam vlees gebruikt. ‘Terwijl kerstmis een uitstekend moment zou zijn om het gebruik van duurzaam vlees te stimuleren’, meent de organisatie. (Bron: ANP)

Lees ook
Fuet van geitenvlees

Fuet van geitenvlees

Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren. De slagers, poeliers en bedrijven wild en gevogelte in deze rondvraag zijn er klaar voor. Daarbij kiezen ze allemaal voor kwaliteit...

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.