KDV start 'Van Kop tot Staart'-campagne

11 september 2014 Liza Bruggeling

Keten Duurzaam Varkensvlees lanceert deze maand de 'Van Kop tot Staart'-campagne waarin de stichting mensen wil inspireren om nieuwe en verrassende gerechten te maken met duurzaam varkensvlees.

Zo start KDV een samenwerking met de thuiskoks van Thuisafgehaald.nl en worden er proeverijen georganiseerd tijdens het Weekend van het Varken.

Van Kop tot Staart

"Varkensvlees is al enige tijd aan een comeback bezig binnen culinaire kringen en gerechten zoals pulled pork en langzaam gegaard buikspek hebben bij veel hippe eetgelegenheden inmiddels een vaste plek op de menukaart veroverd", aldus Jaap de Wit jr van KDV. "KDV omarmt en ondersteunt deze ontwikkeling en wil mensen thuis ook van duurzaam en culinair varkensvlees laten genieten. Duurzaam varkensvlees is een van de heerlijkste ingrediënten die men zich kan wensen. En als je zo enthousiast bent over je product als wij zijn is het moeilijk om dat voor je te houden. Vanuit onze keten organiseren we dan ook al enige tijd een workshop worsten maken en die was meteen al een groot succes. In navolging van het buitenland is Nederland nu echt klaar om het varken te herontdekken en de consument kijkt steeds meer naar kwaliteit in plaats van alleen maar de prijs van een product. Met het 'Van Kop Tot Staart' initiatief willen deze trend ondersteunen."

Samenwerking Thuisafgehaald.nl

Als eerste concrete stap binnen het Van Kop tot Staart initiatief is Keten Duurzaam Varkensvlees een samenwerking gestart met Thuisafgehaald.nl. Deze non-profitorganisatie vertegenwoordigt meer dan 7.500 thuiskoks. Zij doen dit omdat ze een passie hebben voor koken en hun kookkunsten graag willen delen met anderen. Thuisafgehaald.nl is een snel groeiend platform waarbinnen al meer dan 120.000 maaltijden zijn gedeeld. Binnen de Thuisafgehaald-community zullen acht thuiskoks worden gevraagd om hun eigen recept te delen. Daarnaast ontvangt de nummer 1 thuiskok van de maand een pakket varkensvlees met 1/8 varken.

Weekend van het varken 2014

Op zaterdag 13 en zondag 14 september  zetten 36 varkenshouders hun staldeuren open tijdens het Weekend van het Varken. Iedereen is dan van harte welkom om zelf te zien en te ervaren hoe varkens op de boerderij gehouden en verzorgd worden. Tijdens dit weekend wil KDV de bezoekers ook in de gelegenheid stellen om te ontdekken hoe smakelijk varkensvlees kan zijn. Hiervoor worden op verschillende KDV boerderijen proeverijen georganiseerd.

Altijd op de hoogte blijven?