Karro Food Group investeert in Britse fabrieken

attachment-001_rb-image-1726913

Karro Food Group, de voortzetting van de varkensdivisie van het vroegere Vion UK, gaat bijna €14 miljoen investeren in haar Britse fabrieken. Daarvan gaat meer dan €3 miljoen naar de hoofdvestiging in Malton bij York.

De locatie in Malton krijgt onder meer een nieuw innovatiecentrum voor de ontwikkeling van nieuwe producten en onderzoek. Daarnaast wordt ook de productie van vers varkensvlees en van het vlees 'gammon' opgevoerd en vernieuwd.

Vijfjarenplan

'Deze investeringen vormen een verder bewijs dat we vooruitlopen op ons vijfjarenplan om het bedrijf weer goed op de rails te krijgen. Ze geven ons verdere mogelijkheden om de strategische relaties met winkelbedrijven en andere afnemers verder uit te bouwen en nieuwe markten te betreden', aldus bestuursvoorzitter Di Walker.

Management buy-out

Het vijfjarenplan is ingezet toen Karro via een management buy-out de varkensactiviteiten van Vion in Groot-Brittannië overnam. Karro hoopt de komende weken de resultaten over 2014 bekend te maken.

Lees ook
Goed teamwerk - Karin Derksen

Goed teamwerk - Karin Derksen

Lukt het jou en je team om het beste resultaat uit de samenwerking te halen? Heeft iedereen er plezier in en zijn alle betrokkenen tevreden? Als dat niet (altijd) lukt, ben je geen uitzondering. Zowel in de praktijk als uit onderzoek blijkt dat het rendement en werkplezier in teams vaak tegenvalt.

Prijsverschil vlees en vleesvervangers neemt af

Prijsverschil vlees en vleesvervangers neemt af

Het prijsverschil tussen vlees en vleesvervangers in de supermarkt nam de afgelopen vijf jaar af. Dat blijkt uit onderzoek van Questionmark naar de prijsontwikkelingen van de zes grote Nederlandse supermarkten. De supermarktonderzoeker deed het onderzoek in opdracht van ProVeg Nederland.

Vurig genieten!

Vurig genieten!

We zijn inmiddels wel gewend aan de BBQ 2.0. Kleinere hapjes en liflafjes blijven in trek, maar ook mooie grote stukken vlees winnen aan populariteit. Veel consumenten kiezen voor vleesproducten van uitstekende kwaliteit – en die kan de slager als geen ander leveren.