Kansen zoeken bij Ondernemersacademie Food

Ondernemers-Academie-Food

De Ondernemersacademie Food is in juni weer gestart met de module ondernemerschap. De groep van negen ambitieuze nieuwe ondernemers is op zoek naar kansen en mogelijkheden om te starten met een eigen winkel of overname van een winkel. Inmiddels is de derde bijeenkomst achter de rug.

Hans Steenbergen van Food Inspiration heeft zijn kennis gedeeld over de trends en ontwikkelingen in de wereld van food. Dennis van Dun Ondernemers-Academie-Food-2-300x150 inspireerde de groep vanuit zijn vakspecialisme en ondernemerschap. Afgelopen week waren de deelnemers te gast bij Remeker. Martijn Rol Sectorspecialist Food besprak de trends en ontwikkelingen vanuit financieel perspectief. Marco Rodenburg liet de deelnemers kennis maken met het Business Model Canvas en gaf een inkijkje in het proces van bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven.

Inspireren

‘Het is mooi om te zien hoe de gastsprekers de deelnemers inspireren’, zegt Astrid van Hest, namens de Ondernemersacademie Food. ‘De deelnemers stellen kritische vragen en willen alles weten en zien. De achtergrond van de deelnemers is zeer divers. Deelnemers die werken in een ambachtelijke slagerij en deelnemers met nog ‘een echte kantoorbaan hebben’ en niet kunnen wachten om de overstap te maken.’

Er staan nog negen dagen gepland om met elkaar het ondernemerschap te verkennen voordat de deelnemers volgend jaar maart hun ondernemingsplan gaan presenteren. En natuurlijk is de Ondernemers Academie ook weer volop bezig met het maken van plannen voor 2021.

 
Lees ook
Dagje slagerijen bekijken

Dagje slagerijen bekijken

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Josja Haagsma en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het thema interieur.

Ovenschotel  met kippendijen

Ovenschotel met kippendijen

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden ovenschotel met kippendijen. Je kan de schotel in eenpersoonsporties...

Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

De deadline voor de btw-aangifte en -betaling over het derde kwartaal nadert. Ondernemers hebben tot 31 oktober de tijd om dit te doen. Volgens de Belastingdienst hebben bijna vier op de tien startende en kleine ondernemers een herinnering nodig om dit tijdig te doen. Daarom geeft de Belastingdienst vijf tips voor een goede en efficiënte aangifte.