Kansen zoeken bij Ondernemersacademie Food

Ondernemers-Academie-Food

De Ondernemersacademie Food is in juni weer gestart met de module ondernemerschap. De groep van negen ambitieuze nieuwe ondernemers is op zoek naar kansen en mogelijkheden om te starten met een eigen winkel of overname van een winkel. Inmiddels is de derde bijeenkomst achter de rug.

Hans Steenbergen van Food Inspiration heeft zijn kennis gedeeld over de trends en ontwikkelingen in de wereld van food. Dennis van Dun Ondernemers-Academie-Food-2-300x150 inspireerde de groep vanuit zijn vakspecialisme en ondernemerschap. Afgelopen week waren de deelnemers te gast bij Remeker. Martijn Rol Sectorspecialist Food besprak de trends en ontwikkelingen vanuit financieel perspectief. Marco Rodenburg liet de deelnemers kennis maken met het Business Model Canvas en gaf een inkijkje in het proces van bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven.

Inspireren

‘Het is mooi om te zien hoe de gastsprekers de deelnemers inspireren’, zegt Astrid van Hest, namens de Ondernemersacademie Food. ‘De deelnemers stellen kritische vragen en willen alles weten en zien. De achtergrond van de deelnemers is zeer divers. Deelnemers die werken in een ambachtelijke slagerij en deelnemers met nog ‘een echte kantoorbaan hebben’ en niet kunnen wachten om de overstap te maken.’

Er staan nog negen dagen gepland om met elkaar het ondernemerschap te verkennen voordat de deelnemers volgend jaar maart hun ondernemingsplan gaan presenteren. En natuurlijk is de Ondernemers Academie ook weer volop bezig met het maken van plannen voor 2021.

 
Lees ook
Er komen weer nieuwe coronamaatregelen aan

Er komen weer nieuwe coronamaatregelen aan

De coronacijfers lopen op en het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Vanavond om 19.00 uur kondigt het kabinet nieuwe maatregelen aan in een persconferentie. Het zou gaan om een gedeeltelijke lockdown van drie weken. Dat meldt NOS.

Vol vertrouwen de toekomst in

Vol vertrouwen de toekomst in

Er komt een tijd dat de consument incognito, met een bivakmuts op, door de supermarkt sluipt en stiekem vlees in het winkelwagentje doet. Goed weggemoffeld en gecamoufleerd liggen dan twee speklapjes en een pond gehakt verscholen onder prei, koffie en toiletpapier.

Een goede hap en een vol glas

Een goede hap en een vol glas

Met de feestdagen voor de deur valt er altijd wel wat te vieren. Zelfs als het coronaspook nog dagelijks door de regenachtige en met bladeren bedekte straten waart. Straten die opgefleurd worden met lichtgevende versiersels en fraai aangeklede winkels. Het is de tijd dat de slager al zijn personeel dubbel inroostert, zonder dat ze klagen en morren.