Kansen zoeken bij Ondernemersacademie Food

Ondernemers-Academie-Food

De Ondernemersacademie Food is in juni weer gestart met de module ondernemerschap. De groep van negen ambitieuze nieuwe ondernemers is op zoek naar kansen en mogelijkheden om te starten met een eigen winkel of overname van een winkel. Inmiddels is de derde bijeenkomst achter de rug.

Hans Steenbergen van Food Inspiration heeft zijn kennis gedeeld over de trends en ontwikkelingen in de wereld van food. Dennis van Dun Ondernemers-Academie-Food-2-300x150 inspireerde de groep vanuit zijn vakspecialisme en ondernemerschap. Afgelopen week waren de deelnemers te gast bij Remeker. Martijn Rol Sectorspecialist Food besprak de trends en ontwikkelingen vanuit financieel perspectief. Marco Rodenburg liet de deelnemers kennis maken met het Business Model Canvas en gaf een inkijkje in het proces van bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven.

Inspireren

‘Het is mooi om te zien hoe de gastsprekers de deelnemers inspireren’, zegt Astrid van Hest, namens de Ondernemersacademie Food. ‘De deelnemers stellen kritische vragen en willen alles weten en zien. De achtergrond van de deelnemers is zeer divers. Deelnemers die werken in een ambachtelijke slagerij en deelnemers met nog ‘een echte kantoorbaan hebben’ en niet kunnen wachten om de overstap te maken.’

Er staan nog negen dagen gepland om met elkaar het ondernemerschap te verkennen voordat de deelnemers volgend jaar maart hun ondernemingsplan gaan presenteren. En natuurlijk is de Ondernemers Academie ook weer volop bezig met het maken van plannen voor 2021.

 
Lees ook
Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers zich pas in een laat stadium van hun leven bezig houden met bedrijfsopvolging. Het is echter goed om hier tijdig bij stil te staan.

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Vanwege de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet vrijdagavond 12 november nieuwe maatregelen af die de dag erna direct in gingen. Het doel is om het aantal besmettingen "met een harde klap" omlaag te brengen. Dit zijn de meest relevante regels voor de slager, bakker, vishandel en slijter.

Hoge kwaliteit inzendingen bij Noordelijke Slagers Manifestatie

Hoge kwaliteit inzendingen bij Noordelijke Slagers Manifestatie

De uitreiking was op 1 november, maar op zaterdag 2 oktober vond de productenkeuring al plaats voor de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM). De firma Boonstra Verswaren in Peize was gastheer. De kwaliteit van de inzendingen was opvallend hoog. “Slagers zijn in coronatijd creatiever geworden,” verklaart barbecue-goeroe en keurmeester Robert Nagtegaal...