Kamerleden ontbijten op Binnenhof Barbecue

13 augustus 2012 redactie

Mark RutteDEN HAAG - Voor veel Tweede Kamerleden was donderdagmiddag de jaarlijkse barbecue op het Binnenhof een veredeld ontbijt. Met lodderige ogen verschenen ze na het nachtelijk spoeddebat over het functioneren van minister Verdonk bij de barbecue.

Ondanks de politieke verwikkelingen verschenen veel Kamerleden op de barbecue, waar ze de contacten met de vleessector konden onderhouden. Veel parlementariërs gebruikten de barbecue echter ook om te overleggen over de standpunten die ze verder in de kwestie Verdonk moesten innemen.

'Ik lag om kwart voor zeven in mijn nest en heb een politieke jetlag', zegt Gert-Jan Oplaat. Het VVD-Kamerlid zegt de alternatieve, vegetarische Buitenhof Barbecue van Wakker Dier absoluut niet bij te wonen. 'Ik heb er geen behoefte aan een vorkje te prikken met mensen die zoveel leugens over me hebben verspreid.'

De nieuwe VVD-fractievoorzitter Mark Rutte was bij de barbecue op vertrouwd terrein. Hij zei van iedere saus te kunnen zeggen of die van Calvé afkomstig is of niet. Rutte bekleedde vroeger dan ook een functie bij Unilever. Thuis barbecueën doet Rutte niet, omdat hij daar geen tijd voor heeft.

Lees ook:

Bijkomen met een stukje vlees (fotoverslag)

Spannende dag voor Buitenhof Barbecue

Buitenhof Barbecue versus Binnenhof Barbecue

Altijd op de hoogte blijven?