Foto: Pixabay

De familie Verhoeven hebben een boerderij in Liempde, waar ze kalveren houden. Al enige tijd verkoopt de familie onder de naam Verhoeven Vlees kalfsvleespakketten. Nu breidden ze deze verkoop verder uit met een streekwinkel. Afgelopen weekend, op 7 augustus vond de opening plaats.

De nieuwe steekwinkel is gevestigd in een schuur achter het woonhuis. De winkel is op vrijdag en zaterdag geopend onder leiding van Stan Verhoeven en zijn vriendin Kelly. "Elk boerenbedrijf moet tegenwoordig meer doen om gezond te blijven en het hoofd boven water te houden", vertelt Kelly aan het Brabants Dagblad. Daarom zoeken wij ook de verbreding op en voegen we een streekwinkel met vooral onze eigen producten toe aan het bedrijf", vertelt Kelly, de vriendin van Stan Verhoeven. 

Ongeveer 75 procent van het assortiment bestaat uit het kalfsvlees van de familie. Daarnaast verkopen ze onder andere eieren, vers roomijs, groente en fruit. Allemaal lokale en duurzame producten. 

Duurzaamheid

Vader Hans Verhoeven startte het bedrijf in 1984. Het bedrijf is zelfvoorzienend in grondbewerking, bemesting, maïs- en grasteelt en oogsten. Duurzaamheid en dierenwelzijn zijn belangrijke speerpunten van het blad. Zo gebruikt het bedrijf reststromen voor de voeding van het vlees.

Het kalfsvlees van het bedrijf is afkomstig van het Belgische Witblauwe ras. Het vlees van dit ras heeft een fijne structuur en een volle smaak. De runderen krijgen geen preventieve antibiotica. De voeding is een combinatie van losse grondstoffen, mineralen en reststromen zoals broodmeel, aardappelsnippers en bietenpulp.

Vleespakketten

Het vlees wordt sinds 2018 rechtstreeks aan de consument verkocht in vleespakketten en nu ook in de nieuwe streekwinkel. Het vlees wordt, na een rijpingsproces van minimaal 2 weken, op traditionele wijze uitgebeend en verwerkt. Aan het vlees worden geen e-nummers, suikers, kleurstoffen, bind- of conserveringsmiddelen toegevoegd.

De familie verwacht dat meer agrarische bedrijven hun vlees rechtstreeks aan de klant gaan verkopen. "Zo krijgen wij als leverancier een eerlijke prijs en blijft er niet in de tussenhandel van alles aan de strijkstok hangen. En de klant krijgt verse en eerlijke producten", besluiten ze in het Brabants Dagblad.

Bron: Brabants DagbladVerhoeven Vleespakketten

 

Altijd op de hoogte blijven?