Kalfsvleesverwerker sluit tijdelijk de deuren vanwege corona

slachthuis_bron: Pixabay

Foto: Pixabay

Kalfsvleesverwerker ESA in Apeldoorn sluit tijdelijk de deuren nadat een significant aantal medewerkers positief heeft getest op corona. De NVWA laat weten de keuringswerkzaamheden in het slachthuis stil te leggen.

ESA is onderdeel van VanDrie Groep. Op de website staat het volgende te lezen over de tijdelijke sluiting: "Uit de strikte Corona-gezondheidsmonitoring, die het bedrijf meer dan een jaar voert, is een significant aantal positief geteste medewerkers naar voren gekomen. Het crisismanagement zorgde in het afgelopen jaar voor dat het bedrijf kon blijven produceren waarbij de gezondheid van medewerkers en derden actief binnen ESA geborgd was. Nu daar verandering in ontstaat, neemt ESA zelf drastische maatregelen."

Het slachten tijdelijk stilleggen is volgens het bedrijf de enige optie. Het bedrijf voert een gezondheidsscreening uit onder de medewerkers en maakt een intensieve schoonmaak en desinfectieronde door het bedrijf. Daarna wordt in samenwerking met experts en autoriteiten gekeken hoe het bedrijf weer open kan.

NVWA laat weten dat de keuringswerkzaamheden in het slachthuis zijn gestopt. Op de website staat: "Omdat een tiental medewerkers van het slachthuis positief getest was op het Coronavirus heeft het bedrijf de medewerkers vanmorgen laten testen in een snelteststraat op locatie. In plaats van de positief geteste medewerkers direct naar huis te sturen en in quarantaine te laten gaan werden positief geteste medewerkers toch het gebouw binnengelaten. Dit was voor de NVWA aanleiding de keuringswerkzaamheden per direct stil te leggen en de medewerkers van KDS te verzoeken het bedrijf te verlaten." 

Lees ook
Chris Hogeslag Foodgroup overgestapt op nieuwe software

Chris Hogeslag Foodgroup overgestapt op nieuwe software

Chris Hogeslag Foodgroup is overgestapt op het FOBIS® ERP-softwarepakket van RBK Group. Dit pakket heeft zijn kwaliteit al ruim bewezen en wordt ingezet om het huidige verouderde pakket te vervangen. Daardoor is Chris Hogeslag weer klaar voor de toekomst.Chris Hogeslag Foodgroup levert een constante kwaliteit aan zowel binnenlandse als buitenlandse...

Kalfsvlees prominente plek tijdens Healthy Food Week Golfregio

Kalfsvlees prominente plek tijdens Healthy Food Week Golfregio

De Nederlandse Ambassade in de Golfregio en de VanDrie Group organiseren van 13 tot en met 17 oktober een Healthy Food Week, in Bahrein en Koeweit. Kalfsvlees krijgt daar een prominente plek.In Healthy Food Week krijgen consumenten, inkopers van retail en horeca en overheidsfunctionarissen informatie over de kwaliteit van Nederlandse voedselproducten....

Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or

Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020.Vijf kandidaten hebben zich de afgelopen maanden voorbereid op de prestigieuze kookwedstrijd,...