Kalfsvlees prominente plek tijdens Healthy Food Week Golfregio

Marijke-Everts-Healthy-Food-Week-2019.

De Nederlandse Ambassade in de Golfregio en de VanDrie Group organiseren van 13 tot en met 17 oktober een Healthy Food Week, in Bahrein en Koeweit. Kalfsvlees krijgt daar een prominente plek.

In Healthy Food Week krijgen consumenten, inkopers van retail en horeca en overheidsfunctionarissen informatie over de kwaliteit van Nederlandse voedselproducten.

Kalfsvlees wordt prominent onder de aandacht gebracht in een Koeweits tv-programma, in diverse  showcookings van demonstratiekok  Edgar Buhrs, en tijdens presentaties bij diverse seminars door Marijke Everts, director corporate affairs VanDrie Group).

Landbouwraad: 'Gezonde leefstijl belangerijker'

De Landbouwraad van de Nederlandse ambassade, Erik Smidt, vertelt dat een gezonde levensstijl steeds belangrijker wordt in beide landen. ‘Door de globalisering en de snelle ontwikkelingen in de Golfregio maken de voedingspatronen een intense verandering door. Consumptie van fastfood en uit eten gaan, zijn gemeengoed geworden. De meeste mensen brengen de dag zittend door. Bijna tweederde van de volwassenen zijn te zwaar of zwaarlijvig.’

'Mager, makkelijk te bereiden vlees'

‘Kalfsvlees past heel goed bij de toenemende aandacht voor een gezonde levensstijl van Arabische consumenten’, zegt demonstratiekok Edgar Buhrs. ‘Kalfsvlees is mager, eenvoudig te verteren en ook nog eens makkelijk te bereiden. Het past perfect binnen een gezond, gevarieerd menu.’

Lees ook
Kalfsvleesverwerker sluit tijdelijk de deuren vanwege corona

Kalfsvleesverwerker sluit tijdelijk de deuren vanwege corona

Kalfsvleesverwerker ESA in Apeldoorn sluit tijdelijk de deuren nadat een significant aantal medewerkers positief heeft getest op corona. De NVWA laat weten de keuringswerkzaamheden in het slachthuis stil te leggen.

VanDrie Group opent nieuw onderzoekscentrum Drieveld

VanDrie Group opent nieuw onderzoekscentrum Drieveld

VanDrie Group opent in Uddel het nieuwe onderzoekscentrum Drieveld. Het nieuwe centrum moet de Research & Development (R&D)- afdeling helpen om innovaties in de keten door te voeren. “Een plek waar ruimte is voor onderzoek, samenwerking en open dialoog”, aldus Marijke Everts (Director Corporate Affairs).

Meerderheid Nederlanders: ‘Vleesbedrijven dwingen uitstoot te verminderen’

Meerderheid Nederlanders: ‘Vleesbedrijven dwingen uitstoot te verminderen’

Als zuivel- en vleesbedrijven te weinig doen om hun uitstoot te verminderen vindt 62 procent van de Nederlanders dat de overheid hen hiertoe moet dwingen. Dit blijkt uit een onderzoek van I&O Research in opdracht van Milieudefensie.Zuivelgigant FrieslandCampina en vleesproducenten Vion en VanDrie Group waren in 2019 samen verantwoordelijk voor de uitstoot...