Kalfsvlees in goede handen bij Bouke van der Veen

11 oktober 2013 Edwin Rensen

De jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge culinaire professionals om het Glazen Kalf, uitgeschreven door de Stichting Promotie Kalfsvlees, is gewonnen door Bouke van der Veen.

De deelnemers kregen een 'black box' overhandigd waarin allerlei kalfsvleessoorten en andere grondstoffen te vinden waren. Hieruit moesten zij een hoofdgerecht bedenken en dit binnen anderhalf uur op de jurytafel presenteren. Op woensdag 9 oktober 2013 werd de wedstrijd gehouden tijdens het vakevenement Folie Culinaire in Maastricht. Bouke van der Veen ontving het Glazen Kalf uit handen van Henny Swinkels, Director Corporate Affairs van VanDrie Group. Bovendien kreeg hij van de jury een extra vermelding voor de garing van de kalfslonghaas die subliem was.

Ook op Folie Culinaire presenteerde schrijver Norbert Koreman zijn boek KALF, een standaardwerk van maar liefst 320 pagina's en 2,5 kilo zwaar. Dit boek toont àlles wat met het kalf te maken heeft aangevuld met recepten van tientallen wereldberoemde chefs uit bijna alle Europese landen.

Altijd op de hoogte blijven?