Jumbo wil Super de Boer overnemen

attachment-001_food-image-VLS7409I01

AMSTERDAM - Supermarktketen Jumbo wil de beursgenoteerde concurrent Super de Boer overnemen voor 480 miljoen euro. Daarmee zou na Albert Heijn de grootste supermarktketen in Nederland ontstaan.

AMSTERDAM - Supermarktketen Jumbo wil de beursgenoteerde concurrent Super de Boer overnemen voor 480 miljoen euro. Daarmee zou na Albert Heijn de grootste supermarktketen in Nederland ontstaan.


Het Franse Casino, dat 57 procent van Super de Boer bezit, heeft al steun uitgesproken voor het bod.

 

'De voorgenomen transactie past uitstekend in onze groeistrategie', aldus het familiebedrijf Jumbo.


In gesprek

De bedrijven benadrukken dat er nog geen deal is en dat ze met elkaar in gesprek zijn. Jumbo is met 124 winkels en 16.000 werknemers de kleinere van de twee, Super de Boer heeft driehonderd winkels en 20.000 werknemers in dienst.


Een derde partij zou nog langszij kunnen komen, maar analisten achten die kans klein omdat het bod van Jumbo volgens hen aan de forse kant is.


AH: eigen kracht

Marktleider Albert Heijn liet weten de mogelijke komst van de combinatie Jumbo/Super de Boer met vertrouwen tegemoet te zien. 'Wij zijn goed gepositioneerd en gaan uit van onze eigen kracht', aldus een woordvoerder van moederbedrijf Ahold.


Albert Heijn telt meer dan achthonderd winkels in Nederland en heeft volgens de laatste gegevens een marktaandeel van ruim 31 procent. Voor Jumbo ligt dat rond de 5 procent en voor Super de Boer op ongeveer 7 procent.


Over een bundeling van supers in Nederland wordt al maanden gespeculeerd. Consumenten zijn op zoek naar de laagste prijzen in de huidige recessie. Om de marges op peil te houden zoeken supermarkten daarom naar schaalgrootte op het gebied van inkoop.


Lees ook:

Jumbo beste aanbod biovlees (23 juli 2009)

Super de Boer verkoopt Iers 'restaurantvlees' (28 mei 2009)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over supermarkten

Lees ook
Vleestopper: Bavette van de bbq met salsa verde

Vleestopper: Bavette van de bbq met salsa verde

Bavette is een populair stuk vlees voor op de barbecue en dat is niet voor niets. Het is heerlijk mals en sappig. Het is de dikke rand vlees uit de flank van het rund en wordt ook wel vanglap, flank steak of vinkelap genoemd.

Carry van Rooij: van keurmeester naar slager

Carry van Rooij: van keurmeester naar slager

In het Noord-Brabantse dorp Budel ligt de slagerij van Carry en Mandy van Rooij. Transparantie, voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit staan er centraal. En niet te vergeten de persoonlijke service. “Maatwerk vinden we belangrijk.”

‘Nieuwe koers Let’s Meat & Go past bij ons’

‘Nieuwe koers Let’s Meat & Go past bij ons’

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Er is meer ruimte voor zelfbediening, meer vraag naar luxe en ambachtelijke producten en de afhaalslager is geïntroduceerd. Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Annelies Stronkhorst van Slagerij Stronkhorst.