Jumbo introduceert weidevlees van ‘dubbeldoel-koeien’

Dubbeldoel-koeien in de wei

Supermarktketen Jumbo heeft de introductie van een assortiment rundvleesproducten aangekondigd, afkomstig van zogeheten weiderunderen.

Volgens Jumbo gaat het om koeien die minimaal 120 dagen per jaar minstens zes uur per dag vrijuit grazen op Nederlandse weides. Niet alleen biedt de supermarkt rundvleesproducten van deze weiderunderen aan, maar ook (karne)melk, vla en yoghurt van deze dieren.

Het vlees van deze runderen verwerkt de supermarktketen onder meer in mager rundergehakt, rundertartaar, burgers en stoofvlees. Begin volgend jaar komen daar luxere runderproducten bij van deze zogenoemde dubbeldoel-koeien. Daarbij gaat het om producten als ribeye, entrecôte, côte de boeuf en bavette.

Volgens Olaf de Boer, directeur commercie bij Jumbo, zijn er meerdere voordelen. “Onze klanten zijn ervan verzekerd dat hun stukje weiderundvlees afkomstig is van Nederlandse weidegangkoeien. Daarbij ontvangen de boeren die al weidegang toepassen nu een meerprijs voor het weidevlees.”

Weidevlees van dubbeldoel-koeien

Dossiers
Lees ook
2021 was recordjaar voor Ierse voedingsmiddelenexport

2021 was recordjaar voor Ierse voedingsmiddelenexport

2021 was een goed jaar voor de Ierse voedingsmiddelenexport. Ondanks de coronapandemie en de beperkingen door Brexit steeg de export afgelopen jaar naar een recordbedrag van 13,5 miljard euro. Ierland exporteerde dagelijks bijna 37 miljoen euro aan voedingsmiddelen naar klanten in meer dan 180 landen.

Prijs varkensvlees staat onder druk

Prijs varkensvlees staat onder druk

Vrijwel alle grondstoffen zijn vandaag de dag schaars, met hoge prijzen tot gevolg. Zo ook vlees. Varkensvlees is echter een uitzondering op de regel. Een groot overaanbod van karbonades en hamlappen zorgt voor een gespannen marktsituatie.

Ameco neemt dubbeldoel weiderundvlees op in assortiment

Ameco neemt dubbeldoel weiderundvlees op in assortiment

Klanten van Ameco kunnen voortaan ook bij de rundvleesverwerker terecht voor dubbeldoel weiderundvlees. Dat maakt VanDrie Group, waarvan Ameco onderdeel is, bekend met een persbericht.