Josja Haagsma maakt carpaccio wraps op Jubileumbeurs VAV Groep

VAV Beurs_MP 3

Op de jubileumbeurs van de VAV groep op 16 en 17 oktober in Expo Houten was ook slager Josja Haagsma aanwezig. Zij demonstreerde verschillende gerechten die slagers kunnen maken voor de klant, waaronder een carpaccio wrap.

“Carpaccio is een populair product in de slagerij”, vertelt Josja. “Het doet het altijd goed. Consumenten kennen het en weten hoe het smaakt. Dus moet je zo’n product gebruiken.” In de demokeuken begint ze met de helft van de wrap gelijkmatig in te smeren met roomkaas. Dit maakt de wrap niet alleen smeuïger, maar het werkt ook goed als plakrand en maakt prikkertjes overbodig. “Smeer de roomkaas niet te dik”, zegt Josja, “want dan laat de rand los.”

Carpaccio wrap

Carpaccio wrap_1

Vervolgens smeert ze de andere helft in met pesto en verdeelt de rookvlees zorgvuldig over de wrap. “Zorg ervoor dat de plakjes elkaar overlappen. Dit zorgt ervoor dat alle lagen straks goed zichtbaar zijn.” Daarna strooit ze de de rauwe kaas en geroosterde pijnboompitten eroverheen en rolt de wrap op.

De carpaccio wrap kan in zijn geheel als lunchproduct aan de klant worden. Maar de slager kan deze ook in plakjes snijden en verkopen als borrelhapje. Josja adviseert om de wraps te decoreren met rucola, kaas en geroosterde pijnboompitten. “Dat maakt het product niet alleen aantrekkelijk, maar zo is het ook duidelijk voor de klant wat erin zit.”

Tip van Josja
Pijnboompitten roosteren is veel werk. Geroosterde pijnboompitten zijn een kleine maand houdbaar als ze goed luchtdicht verpakt zijn. Josja roostert daarom altijd pijnboompitten voor een hele maand. “Dat scheelt een hoop tijd.”

Het recept

Carpaccio wrap_2

Ingrediënten

  • 4 wraps
  • 4 el roomkaas
  • 200 gr rookvlees
  • 4 el groene pesto (King)
  • carpaccio kaas
  • 1 el pijnboompitten
  • rucola

Bereiding

  • Smeer de bovenkant van de wraps in met roomkaas en de onderkant met groene pesto
  • Verdeel het rookvlees over de groene pesto en strooi de pijnboompitten, carpaccio kaas en rucola daar overheen.
  • Rol de wrap strak op
  • Je gebruikt de roomkaas als plakrand, hierdoor heb je geen prikkertje nodig.
  • Doe de wrap in een tortilla bakje en smeer hem nog een keer lichtjes in met groene pesto.
  • Decoreer hem af met een beetje van de kaas en pijnboompitten.
  • Je kunt er ook voor kiezen om ze in plakjes te snijden van 2 cm zodat het hapklare hapjes zijn.

 

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
KNS: Grillworst bestverkochte vleeswaar bij slager

KNS: Grillworst bestverkochte vleeswaar bij slager

In aanloop naar de finale van de Grote Grillworsttest deed Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) onderzoek naar de populariteit van grillworst. En wat blijkt? Grillworst is het bestverkochte vleeswaar bij de ambachtelijke slager. KNS deelt het onderstaande artikel over het onderzoek.

Stap voor stap verduurzamen

Stap voor stap verduurzamen

De vakmensen van FoodBase geven informatie over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer legt accountmanager Hester Braam uit hoe je de eerste stappen naar een duurzamere onderneming kan zetten.

Tips voor het maken van spareribs

Tips voor het maken van spareribs

Slagers kunnen weer meedoen aan de Spareribs Throphy, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Maar hoe maak je goede spareribs? Slager Jan Nederhoed geeft tips.