Joost Sliepenbeek nieuwe cfo bij Vion Food

Joost Sliepenbeek (51) wordt per 1 mei benoemd tot cfo van Vion Food. Hij volgt Jacques Straathof op die zich zal gaan toeleggen op een aantal strategische business-improvementprojecten en tevens zal zorgdragen voor een goede overdracht aan zijn opvolger. Sliepenbeek komt over van de Van Gansewinkel Groep.

Sliepenbeek begon zijn loopbaan bij De Vleeschmeesters, dat later door Vion Food is overgenomen, en heeft geruime tijd gewerkt bij Grootverbruik van Ahold, later opgegaan in Deli XL. Zijn loopbaan voerde hem verder langs diverse leidinggevende functies binnen Ahold en hij was cfo bij onder andere Albert Heijn, Ahold, Hema en C1000.

Kundig professional

'Met Joost Sliepenbeek, met wie ik bij diverse bedrijven succesvol heb samengewerkt, halen we niet alleen een kundig professional binnen die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend als cfo, maar hij brengt ook waardevolle ervaring in de retail- en voedselsector met zich mee', zegt Tom Heidman, interim-ceo van Vion Food. 'Zijn ervaring binnen grote retailorganisaties in combinatie met zijn kennis van de financiële sector is onmisbaar voor de taak waarvoor Vion Food zich momenteel ziet gesteld. In de jaren dat ik met Joost heb samengewerkt, ben ik bovendien onder de indruk geraakt van zijn vermogen teams te mobiliseren en mensen achter zich te krijgen.'

Nieuwe leiding

De komst van Sliepenbeek als nieuwe cfo is een volgende stap in de vorming van een nieuwe leiding van Vion Food. Gedurende 2014 werd de samenstelling van de raad van commissarissen al aangepast met de komst van vijf nieuwe commissarissen. Onder leiding van interim-ceo Tom Heidman wordt momenteel verder gewerkt aan een goede basis, zodat een nieuw te benoemen ceo zich straks volledig kan richten op het succesvol aansturen van Vion Food en het bestendigen van haar positie als marktleider.

Verbeterde resultaten

De benoeming van Sliepenbeek past binnen deze ontwikkeling. 'We zijn Jacques dankbaar voor zijn werk als cfo en inzet gedurende een jaar waarin belangrijke stappen zijn gezet voor de toekomst van Vion Food en waarin Jacques een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan de verbeterde resultaten', zegt Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen. Vion Food streeft ernaar rond de zomer een nieuwe ceo te benoemen.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Biologische varkensvleesketen Der Grüne Weg gestart in Duitsland

Biologische varkensvleesketen Der Grüne Weg gestart in Duitsland

De Groene Weg, leverancier van biologisch vlees, betreedt de Duitse markt met Der Grüne Weg. De dochteronderneming startte onlangs met de verwerking van biologische varkens uit Thüringen en heeft nu officieel zijn eerste biologische varkensvleesketen in Duitsland gelanceerd.

Peter van Deursen treedt toe tot raad van commissarissen Vion

Peter van Deursen treedt toe tot raad van commissarissen Vion

Vion heeft Peter van Deursen benoemd als lid van de raad van commissarissen van Vion Food Group. Hij bekleedt deze functie met ingang van 1 januari 2023. Tijdens zijn carrière bekleedde Van Deursen diverse functies bij Cargill.

Vion presenteert AI cameratoezicht op Grüne Woche

Vion presenteert AI cameratoezicht op Grüne Woche

Op Internationale Grüne Woche in Berlijn presenteert Vion een monitoringstool met slimme cameratechniek om de interactie tussen mens en dier op slachterijen te observeren. De tool is voorzien van Artificial Intelligence (AI). De camera's nemen onafgebroken alle beelden op en de software analyseert deze.