Joost Sliepenbeek nieuwe cfo bij Vion Food

25 februari 2015 Vleesmagazine

Joost Sliepenbeek (51) wordt per 1 mei benoemd tot cfo van Vion Food. Hij volgt Jacques Straathof op die zich zal gaan toeleggen op een aantal strategische business-improvementprojecten en tevens zal zorgdragen voor een goede overdracht aan zijn opvolger. Sliepenbeek komt over van de Van Gansewinkel Groep.

Sliepenbeek begon zijn loopbaan bij De Vleeschmeesters, dat later door Vion Food is overgenomen, en heeft geruime tijd gewerkt bij Grootverbruik van Ahold, later opgegaan in Deli XL. Zijn loopbaan voerde hem verder langs diverse leidinggevende functies binnen Ahold en hij was cfo bij onder andere Albert Heijn, Ahold, Hema en C1000.

Kundig professional

'Met Joost Sliepenbeek, met wie ik bij diverse bedrijven succesvol heb samengewerkt, halen we niet alleen een kundig professional binnen die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend als cfo, maar hij brengt ook waardevolle ervaring in de retail- en voedselsector met zich mee', zegt Tom Heidman, interim-ceo van Vion Food. 'Zijn ervaring binnen grote retailorganisaties in combinatie met zijn kennis van de financiële sector is onmisbaar voor de taak waarvoor Vion Food zich momenteel ziet gesteld. In de jaren dat ik met Joost heb samengewerkt, ben ik bovendien onder de indruk geraakt van zijn vermogen teams te mobiliseren en mensen achter zich te krijgen.'

Nieuwe leiding

De komst van Sliepenbeek als nieuwe cfo is een volgende stap in de vorming van een nieuwe leiding van Vion Food. Gedurende 2014 werd de samenstelling van de raad van commissarissen al aangepast met de komst van vijf nieuwe commissarissen. Onder leiding van interim-ceo Tom Heidman wordt momenteel verder gewerkt aan een goede basis, zodat een nieuw te benoemen ceo zich straks volledig kan richten op het succesvol aansturen van Vion Food en het bestendigen van haar positie als marktleider.

Verbeterde resultaten

De benoeming van Sliepenbeek past binnen deze ontwikkeling. 'We zijn Jacques dankbaar voor zijn werk als cfo en inzet gedurende een jaar waarin belangrijke stappen zijn gezet voor de toekomst van Vion Food en waarin Jacques een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan de verbeterde resultaten', zegt Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen. Vion Food streeft ernaar rond de zomer een nieuwe ceo te benoemen.

Altijd op de hoogte blijven?