Jonge Fransen eten minder vlees

SLAGERSWERELD - Hoewel vlees ook bij de Fransen nog steeds hoog in aanzien staat, blijft de consumptie gestaag dalen. Vooral Rundvlees, kalfsvlees en lamsvlees werden minder gegeten.

SLAGERSWERELD - Hoewel vlees ook bij de Fransen nog steeds hoog in aanzien staat, blijft de consumptie gestaag dalen. Vooral Rundvlees, kalfsvlees en lamsvlees werden minder gegeten.

In de afgelopen drie jaar daalde de consumptie van rundvlees met vijf procent, van kalfsvlees met 5,6 procent, van varkensvlees met slechts een klein procentje maar van lamsvlees met wel acht procent.

Somber
'De jongere generatie eet steeds minder vers en de vooruitzichten voor de komende tien jaar zien er dan ook erg somber uit', stelt het Syndicat National de l'Industrie des Viandes (SNIV) na een consumentenonderzoek. In de vijf jaar tot 2003 nam het verbruik in grammen per dag uitgedrukt met 13 procent af en die trend is sindsdien alleen maar doorgegaan.

Uit de SNIV-cijfers over 2006 blijkt dat ouderen bijna 21 keer per maand vlees kopen; twee keer minder dan drie jaar geleden. Naarmate de leeftijdsgroep jonger is, neemt het aantal aankoopmomenten fors af: 17 maal voor de groep 35 tot 49 jaar en slechts 12,5 keer voor de groep onder de 35. Vooral jonge alleenstaanden scoren erg laag op deze schaal. Bron: Meat & Meal.

Lees ook
Prijs varkensvlees staat onder druk

Prijs varkensvlees staat onder druk

Vrijwel alle grondstoffen zijn vandaag de dag schaars, met hoge prijzen tot gevolg. Zo ook vlees. Varkensvlees is echter een uitzondering op de regel. Een groot overaanbod van karbonades en hamlappen zorgt voor een gespannen marktsituatie.

Ameco neemt dubbeldoel weiderundvlees op in assortiment

Ameco neemt dubbeldoel weiderundvlees op in assortiment

Klanten van Ameco kunnen voortaan ook bij de rundvleesverwerker terecht voor dubbeldoel weiderundvlees. Dat maakt VanDrie Group, waarvan Ameco onderdeel is, bekend met een persbericht.

Stoofathon Bord Bia

Stoofathon Bord Bia

Bord Bia, de Irish Food Board organiseerde 14 oktober een Stoofathon. Het resulaat waren een Aziatische runderstoof, een zomerse sukade, frisse kokoscurry en meer stoofgerechten met wereldse smaken.