Johma-zusje verkocht aan Gilde

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

TURNHOUT – Het Belgische zusje van van saladefabrikant Johma in Turnhout wordt verkocht aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Gilde. Gilde is onder meer eigenaar van Bakker Bart.

TURNHOUT – Het Belgische zusje van saladefabrikant Johma in Turnhout wordt verkocht aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Gilde. Gilde is onder meer eigenaar van Bakker Bart.


Begin deze zomer maakte eigenaar Uniq al bekend de Belgische fabriek in de etalage te zetten. Met de operatie is een bedrag gemoeid van 60 miljoen euro.


De Turnhoutse producent van salades, sandwiches en koelverse bereidingen, wordt na de overname omgedoopt tot Hamal Signature, een verwijzing naar één van de merken en naar de oorsprong van de groep. Bij de oprichting in 1962 heette het bedrijf nog Hamal Salades. In 2002 veranderde de naam in Uniq België nadat het in handen kwam van Uniq.


Uniq België is bij de zuiderburen marktleider voor bereide salades als kip-curry en krabsla. Het bedrijf, dat 175 werknemers telt, levert aan alle grote supermarktketens, slagerijen en cateraars.


Volgens directeur Davy De Muyer was er veel interesse in het bedrijf, zowel van industriële als financiële maatschappijen. Gilde bleek uiteindelijk de hoogste bieder. De Muyer stapt mee in het kapitaal en wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de groep.

Lees ook:

Belgisch zusje van Johma in de etalage (8 juni 2006)

Altijd op de hoogte blijven?