‘Je klanten willen goede informatie’

14 juli 2021 Xandra Veltman

Wat voor bedrijf je ook runt, zonder digitale hard- en software red je het (bijna) niet meer. Misschien helpt een beetje omdenken: niet automatiseren omdat het moet, maar omdat het je een scala aan (nieuwe) mogelijkheden kan opleveren. Met vandaag Paul te Velthuis van Bizerba.

“Je kassa is geld waard”, zegt Paul te Velthuis stellig. Hij is sales manager retail solutions bij Bizerba. Met dit zinnetje van vijf woorden vat hij samen waar het feitelijk om draait. Als je alle informatie in je bedrijf goed hebt ingevoerd, en als je die informatie met de juiste hard- en software op elkaar hebt afgestemd, dan heb je optimaal inzicht in je bedrijfsvoering. Te Velthuis: “Het Duitse Bizerba biedt al weegoplossingen sinds 1866 en de slagersbranche is van oudsher onze belangrijkste sector. Natuurlijk doen wij er alles aan om slagers nu en in de toekomst te ondersteunen. Daarvoor is ons CWS-softwarepakket met de module Vleesmanagement bedoeld. De moderne etiketteertechnologie zorgt – naast correcte informatie – voor een mooie presentatie. Met die informatie van je onderneming in het programma heb je een allergenen- en ingrediënten-database op je eigen winkelserver. Het is een degelijk, beproefd systeem. Je kunt er uiterst efficiënt mee werken. Veel mensen kennen ons CWS-pakket voor artikelenbeheer. Dat hebben we feitelijk uitgebreid en kan ook gekoppeld worden aan je webshops en andere online omgevingen. En het is natuurlijk gekoppeld aan onze mooie, zeer hygiënische toonbankweegschalen. Snel wegen, uitprijzen en afhandelen is dan de ‘gewoonste zaak van de wereld’.

“Het is de afgelopen jaren, en zeker de laatste tijd, steeds belangrijker geworden om je klanten goed te informeren. In de winkel, maar ook als je producten of maaltijden levert aan zorginstellingen en groothandels of als je catering of maaltijdservices verzorgt. Mensen lezen het etiket. Je krijgt als slager steeds meer samengestelde artikelen. Zonder goed systeem is dat eigenlijk niet meer te behappen. Op onze website staat een korte film waarin slager Funs Rutten uitlegt hoe hij Bizerba gebruikt. Zoals Rutten kennen we meer klanten. Onze apparatuur gaat erg lang mee, onderdelen zijn altijd verkrijgbaar, we hebben gegarandeerd back-up vanuit het moederbedrijf in Duitsland. We zijn er lokaal, maar Bizerba is wereldwijd eveneens een grote speler. Alles is in een hand; we kunnen snij-, weeg- en kassa-oplossingen aanbieden inclusief de software. Een investering die zich terugverdient in geld en gemak.”

Dit is het tweede deel van de rondvraag Automatisering als ruggengraat van het bedrijf. Volgende week verschijnt deel 3. Lees hier deel 1 terug. Abonnees lezen de hele rondvraag in Vleesmagazine 4-2021 of online op Vlees+ of Vleesmagazine. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af.

 

Altijd op de hoogte blijven?