Italië laks met voedselregels

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

BRUSSEL – Italië en Griekenland nemen het niet zo nauw met de hygiëneregels voor wat betreft de vlees- en voedselproductie. Slovenië daarentegen krijgt een pluim.

BRUSSEL – Italië en Griekenland nemen het niet zo nauw met de hygiëneregels voor wat betreft de vlees- en voedselproductie. Slovenië daarentegen krijgt een pluim.

Dat blijkt uit een rapport van inspecteurs van de Food and Veterinary Office (FVO). Italië en Griekenland komen slecht uit de bus omdat zij zich weinig lijken aan te trekken van hygiëneregels als HACCP en zij zouden zich niet houden aan de General Food Law.

Helder

Nieuwe EU-lidstaten zoals Slovenië, maar ook Slowakije vallen juist op door hun grote betrokkenheid bij de Europese voedselveiligheidsregels. Volgens de FVO hebben deze landen de regels heel goed geïmplementeerd en hebben voedingsbedrijven een helder beeld van hun verantwoordelijkheid ten aanzien van voedselkwaliteit- en veiligheid.

Wel schort er nog een en ander aan etikettering van vlees en identificatie van dieren. ‘Maar alle voedingsbedrijven die wij hebben bezocht hadden een HACCP-systeem.’

Laks

In Italië en Griekenland zijn voedingsmiddelenbedrijven laks met de regels. HACCP is in die landen een zeldzaamheid. In Griekenland werd zelfs goedgekeurd vlees aangetroffen, dat echter niet veilig bleek voor humane consumptie.

Lees ook:

Hygiëne slachterijen ondermaats

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over hygiëne

Alle berichten over HACCP

Kijk ook eens in ons dossier HACCP



 

Altijd op de hoogte blijven?