Italië erkent tien Parmahamspecialisten

17 maart 2015 Eric Schuurman

Tien Nederlandse slagers mogen het predikaat 'Parmahamspecialist' dragen. Het specialisme is een initiatief van het Consorzio del Prosciutto di Parma.

Uit een eerste groep van 100 detaillisten over de hele wereld nodigde Italië liefst tien Nederlandse verswinkels uit om Parmaham-specialist te worden. De winkels beschikken over vakkennis, passie, enthousiasme en de wil om de faam van de Parma verder uit te dragen.

Parmaham is één van de Italie's rijkste culinaire tradities en het Consorzio del Prosciutto di Parma beschermt de echtheid met het kwaliteitszegel van de Kroon, zodat de kwaliteit is gegarandeerd en extra omzet binnen handbereik ligt.

Afgelopen jaar werd het Parmaham programma opgezet om de ware specialisten te erkennen en te belonen voor hun inzet. Vanaf deze week is het programma officiëel van start gegaan en zijn de tien specialisten ook voor de consument herkenbaar aan een speciaal logo.

Beschermd product

Parmaham is een door de EU beschermd streekproduct (BBO) uit de regio Parma, gemaakt  van 100 % natuurlijke - en Italiaanse grondstoffen. Het proces van drogen resulteert in een ham met een laag vetpercentage, rijk  aan mineralen, vitamines, en licht verteerbare proteïnen. Parmaham is minimaal 12 maanden gerijpt en herkenbaar aan de Kroon.

De Nederlandse Parmahamspecialisten zijn:

  • Beerens , Eindhoven
  • Christiaanse, Den Haag
  • Englebert, Den Haag
  • Groeneveld, Wassenaar
  • Reas, Zoetermeer
  • Van de Geest, Heemstede
  • Klaver , Schagen
  • Van Linschoten, Rotterdam
  • Van Roesel, Waalwijk
  • De Vogel, Den Haag.

Alle deelnemers beschikken over uniek winkelmateriaal en worden betrokken bij speciale acties om hun erkenning te ondersteunen en verder uit te dragen.

Altijd op de hoogte blijven?