Meatable, een Nederlandse start-up die kweekvlees maakt, haalde 9 miljoen euro in een nieuwe investeringsronde. Het doel van de start-up is het produceren van kweekvlees voor de massa. Dat meldt RTL Z. In 2018 kreeg het bedrijf al een investering van 3,5 miljoen.

De start-up Meatable ontwikkelt vlees dat geproduceerd wordt vanuit één cel, zonder dat er dieren voor geslacht hoeven te worden. Oprichters Krijn de Nood en Daan Luining werkten hiervoor samen met wetenschappers van Cambridge en Stanford. Ze hebben een patent waarmee ze vlees uit met één stamcel  met zowel spier- als vetcellen -, kunnen produceren. Met deze techniek kunnen ze in drie weken een hamburger maken. 

Juli 2019 verhuisde Meatable naar de Biotech Campus Delft. Deze campus, een initiatief van DSM, biedt expertise en faciliteiten aan innovatieve startups, scale-ups, bedrijven en kennisinstellingen, die actief zijn op het gebied van industriële biotechnologie. “De verhuizing naar de Biotech Campus Delft is ontzettend belangrijk voor ons", zei Krijn de Nood, CEO van Meatable destijds. "Hiermee krijgen we als startup toegang tot de expertise van DSM op het gebied van opschaling, product development en voedselregelgeving. Daarmee komt de realisatie van onze plannen weer een paar flinke stappen dichterbij."

Met de nieuwe investeringen kan Meatable weer een aantal stappen in de goede richting zetten. De 9 miljoen euro is onder andere afkomstig van durfinvesteerders BlueYard en Union Squares en Taavet Hinrikus, de oprichter van TransferWise.

Altijd op de hoogte blijven?