Intertaste krijgt Honig erbij

13 augustus 2012 Edwin Rensen

ZEIST - Intertaste in Utrecht gaat binnenkort ook soepen van Honig bereiden. Daarmee komt een einde aan meer dan tachtig jaar Honig-productie in Nijmegen.

ZEIST - Intertaste in Utrecht gaat binnenkort ook soepen van Honig bereiden. Daarmee komt een einde aan meer dan tachtig jaar Honig-productie in Nijmegen.

Heinz, het Amerikaanse moederbedrijf van Honig, maakte eerder al bekend de fabriek in Nijmegen te willen sluiten. Het fabrieksterrein wordt verkocht aan de gemeente, die er huizen gaat bouwen. Heinz wilde de productie van Honig koste wat kost in Nederland behouden en niet naar een lagelonenland overhevelen. 'Honig is een Hollandse parel, die gewoon hier moet blijven', zei donderdag Bas Boswinkel, directeur van Heinz Benelux.

De fabriek in Utrecht is sinds 2010 in handen van Intertaste. Sinds 1942 wordt daar soep gemaakt, zoals de Royco-soepen voor de Belgische markt.'Intertaste heeft fabrieken in Puttershoek (voor droge producten als melanges en seasonings), in Utrecht (voor droge producten als soepen en mixen) en in Nijkerk (voor natte producten, zoals sauzen, marinades en dressings). De Belgische verkooporganisatie is gevestigd in Lier.

 

Altijd op de hoogte blijven?