Intertaste krijgt Honig erbij

ZEIST - Intertaste in Utrecht gaat binnenkort ook soepen van Honig bereiden. Daarmee komt een einde aan meer dan tachtig jaar Honig-productie in Nijmegen.

ZEIST - Intertaste in Utrecht gaat binnenkort ook soepen van Honig bereiden. Daarmee komt een einde aan meer dan tachtig jaar Honig-productie in Nijmegen.

Heinz, het Amerikaanse moederbedrijf van Honig, maakte eerder al bekend de fabriek in Nijmegen te willen sluiten. Het fabrieksterrein wordt verkocht aan de gemeente, die er huizen gaat bouwen. Heinz wilde de productie van Honig koste wat kost in Nederland behouden en niet naar een lagelonenland overhevelen. 'Honig is een Hollandse parel, die gewoon hier moet blijven', zei donderdag Bas Boswinkel, directeur van Heinz Benelux.

De fabriek in Utrecht is sinds 2010 in handen van Intertaste. Sinds 1942 wordt daar soep gemaakt, zoals de Royco-soepen voor de Belgische markt.'Intertaste heeft fabrieken in Puttershoek (voor droge producten als melanges en seasonings), in Utrecht (voor droge producten als soepen en mixen) en in Nijkerk (voor natte producten, zoals sauzen, marinades en dressings). De Belgische verkooporganisatie is gevestigd in Lier.

 

Lees ook
‘Markt vleesvervangers in 10 jaar naar 140 miljard’

‘Markt vleesvervangers in 10 jaar naar 140 miljard’

De markt voor vleesvervangers is in potentie goed voor 140 miljard dollar. Volgens kenners van de Britse bank Barclays kan de omzet van onder meer bonenburgers, vegaschnitzels en andere vlees-alternatieven dat bedrag binnen tien jaar aantikken, zo schrijft zakenkrant Financial Times. Vleesvervangers zouden daarmee dan goed zijn voor 10 procent van de...

Marketingrapport Slagersbranche 2018 verschenen

Marketingrapport Slagersbranche 2018 verschenen

Het Marketingrapport Slagersbranche 2018 is afgelopen week verschenen. Marktdata.nl heeft een uitvoerig onderzoek uitgevoerd onder slagerijen in Nederland, de onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het rapport.Het Marketingrapport Slagersbranche 2018 biedt een actueel en compleet overzicht van de branchestructuur, het inkoopgedrag, de leveranciers...

Slagers in Markthal hebben het moeilijk

Slagers in Markthal hebben het moeilijk

Leegstand wordt een steeds groter probleem voor de Markthal in Rotterdam. Sinds de opening van het woon- en winkelgebouw met inpandige markthal in oktober 2014, stonden op geen enkel moment zo veel kramen leeg al nu. Waar horeca-ondernemers goede zaken doen, hebben veel eigenaren van versunits, waaronder diverse slagers, moeite het hoofd boven water...