Online inspiratieplatform Vleeschwaar.nl gelanceerd

Vleeschwaar1

Op maandag 6 juli is het online informatieplatform Vleeschwaar gelanceerd. Op dit platform kunnen professionals onder andere terecht voor heerlijke recepten met Nederlandse vleeswaren zoals bavette met een saus van roompaté, stromboli met rauwe ham en een wrap met boerenmetworst, mayonaise en salade.

Vleeswaren spelen een grote rol in de voeding van Nederlanders. Van oudsher is Nederland een echt vleeswarenland met vele ambachtelijke recepturen. Als belangrijk onderdeel van de ‘Schijf van 5’ en bron van essentiële eiwitten, vetten en bijvoorbeeld vitamine A, passen ze goed in een gevarieerd en gezond dieet. Alle reden dus om vleeswaren in het zonnetje te zetten en dat is precies wat Vleeschwaar.nl doet.

Smaeckmakers

Op het online inspiratieplatform Vleeschwaar vind je naast heerlijke recepten ook achtergrondverhalen over het ambacht, filmpjes, leuke weetjes en tips met betrekking tot vleeswaren en lekker eten. Het platform werkt hiervoor onder andere samen met verschillende smaeckmakers (ambassadeurs) zoals topsporter Naomi van As, chef-koks Alain Caron en Agus Hermawan en foodbloggers Francesca kookt en Oh my Foodness. Deze fijnproevers en culinaire kenners delen hun expertise door middel van hun favoriete vleeswarenrecepten.

Onder de kopjes Op chique, Balansmomentje, Lekker & leuk en Pimp je kliekje, biedt Vleeschwaar.nl voor ieder wat wils met zowel culinaire hoogstandjes als ook magere recepten en gerechten die kinderen niet alleen leuk vinden om te maken maar ook nog eens heerlijk om op te eten.

Podium

Vleeschwaar is een initiatief van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) en heeft als doel om Nederlandse vleeswaren het podium te geven wat ze verdienen. Richard van der Kruijk, algemeen secretaris VNV: ‘Met de komst van Vleeschwaar willen wij laten zien dat je vleeswaren op veel meer manieren kunt gebruiken dan men denkt. Zo kun je op ieder moment van de dag een heerlijk, gezond en vaak ook nog budgetvriendelijke maaltijd op tafel zetten.’

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Een bron van inspiratie

Een bron van inspiratie

Binnen de vleesbranche is worst- en vleeswarenspecialist Paul van Trigt een instituut. Niet alleen als vakman en expert op het gebied van productkeuring – laat hem een worst proeven en hij benoemt tot op de gram welke specerijen erin zitten – maar ook als een oneindige bron van kennis.

Droge worst (met berenburg)

Droge worst (met berenburg)

Het is een bekend gegeven dat in het noorden van ons land – en dan met name in Groningen en Drenthe – veel droge worst gegeten wordt. Het veelvuldige gebruik van kruidnagel geeft deze worst z’n karakteristieke smaak maar ook de iets donkere kleur.

Kip in blaas

Kip in blaas

Paul Bocuse wordt algemeen beschouwd als een van de grootste gastronomen van de 20ste eeuw. Met zijn klassieke Franse keuken verdiende hij drie Michelinsterren.